ABD'de ölü bulunan Fenomen Yağmur Taktaş, son yolculuğuna uğurlandı ABD'de ölü bulunan Fenomen Yağmur Taktaş, son yolculuğuna uğurlandı

Bartın'ın Amasra ilçesine Ramazan Bayramı tatili boyunca yoğun bir ziyaretçi akını yaşandı. İlçeye bayramın üç günü boyunca 100 binin üzerinde araç giriş yaptı. Türkiye'de sadece Kuzey İrlanda, İskoçya ve Kaliforniya'da bulunan Güzelcehisar lav sütunlarını görmek isteyen yerli ve yabancı turistler, Bartın'a 17 kilometre uzaklıkta bulunan bu mekana büyük ilgi gösterdi.

Bayramın son günü olan üçüncü gün, Amasra'ya tatilcilerin yoğun bir şekilde akın ettiği bir gün oldu. İlçe merkezine girişte uzun araç kuyrukları oluştuğu için polis ekipleri ilçeyi araç girişine kapattı. Bu nedenle trafik ekipleri kent merkezine araç almadı ve sürücüleri Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü ve Büyük Liman sahaları, okul bahçeleri ve kaymakamlığın önündeki otoparka yönlendirdi.

Tatilciler, Amasra Kalesi ile Çekiciler Çarşısı gibi tarihi ve turistik noktalara yoğun ilgi gösterdi. Güzel havayı değerlendiren ziyaretçiler, plajdaki kumsalda vakit geçirip fotoğraf çektirdi. Ayrıca gezi tekneleriyle deniz turu yapan turistler, Amasra Kalesi ve Tavşan Adası'nı denizden görme fırsatı buldu.

Bartın Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kayıtlarına göre, Amasra'ya bayramın ilk gününde 30 bin, ikinci gününde 20 bin ve son gününde ise 50 bin araç giriş yaptı. Bartın genelindeki 19 plaj ve sahillere ise bayram süresince 60 binin üzerinde araç girişi yapıldı.9-31

Editör: Ds Haber