Avustralya’da 'savaş suçlarını' sızdıran eski avukata hapis Avustralya’da 'savaş suçlarını' sızdıran eski avukata hapis

Wall Street Journal'ın haberine göre, İran kaynaklarına dayanarak yapılan bir açıklamada, olası bir saldırının "önümüzdeki 24 ila 48 saat içinde gerçekleşebileceği" ve hedefin İsrail'in güney veya kuzey bölgeleri olabileceği belirtildi. Ancak, İranlı liderlere yakın bir kaynak, saldırı planlarının henüz nihai bir karara bağlanmadığını ifade etti.

İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in danışmanlarından biri, "Saldırı planları Dini Lider'in önünde ve o hala siyasi riski değerlendiriyor" dedi.

Tahran, geçtiğimiz hafta Şam'daki İran konsolosluğuna düzenlenen hava saldırısına misilleme olarak İsrail'e karşılık vereceğini açıklamıştı. Hava saldırısında yedi İslam Devrim Muhafızları üyesi öldürülmüştü, aralarında iki üst düzey komutan da bulunuyordu.

Üst düzey ABD'li yetkililer, İran'ın Ortadoğu'daki İsrail veya Amerikan varlıklarına karşı misilleme yapabileceğini belirtmişlerdi. ABD istihbaratı, İran'ın "İsrail topraklarında" misilleme amaçlı bir saldırıya odaklandığına işaret ediyor.

ABD Büyükelçiliği, İsrail'deki güvenlik durumu hakkında bir uyarı yayınladı ve çalışanlarını merkezi bölgelerin dışına seyahat etmemeleri konusunda uyardı. Ayrıca, Pentagon, ABD Merkez Komutanı Orgeneral Michael Erik Kurilla'nın İsrail'de olduğunu doğruladı. Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile görüşerek, "İran tehdidine karşı ABD'nin İsrail'e yönelik sarsılmaz desteğini" yineledi.

Kaynak: HABERLER.COM