Anıtkabir, 10 Kasım sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde ve devlet erkanlarının katıldığı tören sonrasında ziyarete açıldı.

Ziyarete açılmasından sonra Türkiye'de 81 ilden gelen yurttaşlar Atatürk'ün mozolesini ziyaret etti ve saygı duruşunda bulundu ardından ruhuna dua etti.

Nöbet değişimi esnasında askerlerin seremonisi de yurttaşlar tarafından ilgi ile izlendi.

Anıtkabir'deki dört bir yandan Atatürk'ün onuncu yıl Nutku'nun ses kaydıyla paylaşıldı.

"Atatürk, bu topraklarda asla bitmeyen bir umuttur"

Simit Fiyatı Kararına İtiraz: Ankara Pideciler ve Simitçiler Odası Yargıya Gidiyor Simit Fiyatı Kararına İtiraz: Ankara Pideciler ve Simitçiler Odası Yargıya Gidiyor

Anıtkabir'i ziyarete gelen 79 yaşındaki Kemal Ocak, "Atatürk, bu yurtta asla bitmeyen bir umuttur. Bu umudu ayakta tutabilmek için bugün buradayız. Biz, torunlarımız, torunlarımızın torunları Atatürk'ün bize bıraktığı mirasını korumak için varız ve var olacağız." dedi.

Antalya'dan çocuğu ve eşiyle Anıtkabir'e gelen 48 yaşında olan Şükran Kara da, Atatürk'ü sevgi ve saygıyla andığını belirterek, "Cumhuriyet kadını olarak çok duyguluyum. Biz Antalya'dan geldik buraya çocuğum ve eşimle. Üzgünüz tabii ki Atamızı çok erken kaybettik. Sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz." diyerek ifade etti.

İlk defa Anıtkabir'e geldiğini belirten 8 yaşındaki Masal Yök ise "Atatürk'ü çok seviyorum. O olsaydı her gün yanına gitmek isterdim. " dedi.

Anıtkabir, akşam saat 22.00'ye kadar ziyarete açık olacak. (trt haber) 

Editör: Haber Merkezi