Antalya sahillerinde son 6 günde bulunan 8 cesetle ilgili gelişmeler devam ediyor. Göçmen teknesinin battığı ve cesetlerin kıyıya vurduğu düşünülen olayla ilgili Antalya Valisi Hulusi Şahin, Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KONYSİAD) toplantısında yaptığı açıklamada dikkat çeken ifadeler kullandı.

Vali Şahin, seri katil iddialarına yanıt vererek, "Ardı ardına kıyıya vuran parçalanmış insan bedenlerinden sonra kentte 'Seri katil mi var?' soruları sorulmaya başlandı. Bunlar belki bir seri katil cinayeti değil ama yanı başımızda süren ve Gazze’de insanlık dramına tanık olduğumuz bir soykırım savaşı olduğu açık. Bulunan cesetler tahmini olarak Lübnan’dan, Avrupa’ya gitmek isteyen ve yaklaşık 90 kişinin olduğunu tahmin ettiğimiz bir geminin batması sonucu olduğuna dair tespitler var" şeklinde konuştu.

Hataylı Depremzede Bursa'da Hayatını Kaybetti Hataylı Depremzede Bursa'da Hayatını Kaybetti

Vali Şahin, sahil güvenlik ekiplerinin ve emniyet güçlerinin cesetlerin bulunduğu bölgelerde devriyeye çıktığını belirtti. Ayrıca, içişleri bakanının yaptığı açıklamaya göre, cesetlerin kıyafetlerinin üretim yerinin Suriye olduğu tespit edildiği ifade edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, ''Antalya'da kıyıya vuran diğer cansız bedenlerin kıyafetlerinin üretim yerinin Suriye olduğu tespit edildi. Geçtiğimiz ay Lübnan ile Suriye arasındaki sahil bölgesinden yaklaşık 90 kişiyi taşıyan bir teknenin Kıbrıs’a doğru hareket ettiği, saatler sonra tekneyle bağlantının kesildiği ve müteakiben teknenin kaybolduğu belirlenmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

Antalya sahillerinde bulunan 8 cesetten birinin Merve Şevval Elmas'a ait olduğu belirlenmişti. Kimlik tespit çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Kaynak: karar