Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki teleferik kazasıyla ilgili hazırlanan iddianamede, 12 şüpheli suçlanıyor. İddianamede, 5'i tutuklu olan bu şüpheliler arasında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz de bulunuyor. Şüphelilerin, "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" ve "trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma" suçlarından 27'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

İddianamede, olaya ilişkin detaylar da yer alıyor. Teleferik istasyonunda bulunan taşıyıcı direklerden birinin flaşlarının kopması sonucu direğin yıkılarak kabinlere çarptığı belirtiliyor. Bu çarpma sonucunda kabinlerde hasar oluşmuş ve bir kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi ise yaralanmıştı. Olayla ilgili 16 müşteki ve suçtan zarar gören 146 kişi de iddianamede yer alıyor.

İddianamede, şirketlerin yöneticileri ve teknik personelinin sorumluluklarına da değiniliyor. Teleferik işletmesini yapan şirketin genel müdürü, genel müdür yardımcısı, teknik personel ve iş güvenliği uzmanının olayın etkisi olduğu belirtiliyor. Ayrıca, teknik personelin mesleki belgelerinin olmaması ve genel müdürün bu sorumlulukları ihmal ettiği ifade ediliyor.

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de sorumlulukları üzerine duruluyor. Kocagöz'ün, teleferik istasyonunun işletmesiyle ilgili görev yaptığı ve işlerin ANET AŞ Genel Müdür Yardımcısı'na devredildiği ancak bu durumun sorumluluğunu ortadan kaldırmadığı ifade ediliyor.

İddianamede, kazada asli ve tali kusurlu olanlar ayrımı yapılarak, 12 şüphelinin cezalandırılması talep ediliyor. Ancak şüpheliler, suçlamaları kabul etmediklerini dile getiriyorlar.

Kahramanmaraş'ta deprem Kahramanmaraş'ta deprem

Kaza sonrasında gözaltına alınan 14 şüpheliden 5'i tutuklanmış, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Bu olayla ilgili adli süreç devam ediyor.

Kaynak: HABERLER.COM