Bilim insanları, Antarktika kıtasında tarihte ilk kez kuş gribi vakasına rastlandığını duyurdu. Arjantin'in Antarktika'daki bilimsel araştırma istasyonu Base Primavera'da çalışan bilim insanları, ölen iki martıda kuş gribi virüsünü (H5N1) tespit etti.

İLK KEZ GÖRÜLDÜ

The Guardian gazetesinin haberine göre bu önemli keşif, bilim dünyasında büyük endişeye neden oldu. Araştırmacılar, H5N1 virüsünün ölen iki martıda bulunduğunu kaydederek, bunun Antarktika anakarasında ilk kez gözlemlenen bir vaka olduğunu söyledi.

Antarktika Araştırmaları Bilimsel Komitesi de Hope Körfezi'nde H5N1 virüsüne benzer semptomları olan bazı vakaların bulunduğunu duyurdu. Bu, kuş gribi virüsünün, kıtayı diğerlerinden ayıran doğal sınırlara ve mesafelere rağmen Antarktika'ya ulaştığını gösteriyor.

Bilim insanları, kuş gribi virüsünün dünya genelinde yayılmaya devam ettiğini ve virüsü anakaraya göçmen kuşların getirmiş olabileceğine dikkat çekti. Kuş gribi virüsü (H5N1) nedeniyle 2021 yılından bu yana dünya çapında milyonlarca kuşun öldüğü biliniyor.

Bu keşif, Antarktika ekosistemi ve kuş popülasyonu için ciddi bir tehdit oluşturabilir.

Slovakya Başbakanı silahlı saldırıya uğradı Slovakya Başbakanı silahlı saldırıya uğradı

Kaynak: karar