TÜİK açıkladı: Yıllık enflasyon yüzde 70'e ulaştı TÜİK açıkladı: Yıllık enflasyon yüzde 70'e ulaştı

Geçtiğimiz aylarda Watch Series 9'u yeni nesil iPhone 15 akıllı telefonuyla aynı anda piyasaya süren Apple, Watch serisinin bazı modellerini Amerika Birleşik Devletleri'nde piyasaya sürememe sorunuyla karşı karşıya. Şirket, CNN'e yaptığı açıklamada, Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2'yi Perşembe gününden itibaren Apple.com'da ve 24 Aralık'tan sonra perakende satış noktalarında satmayacağını doğruladı.

MASIMO İLE PATENT ANLAŞMAZLIĞI

Apple'ın en popüler ürünlerinden birini durdurma kararı, tıbbi cihaz üreticisi Masimo ile kandaki oksijen özelliği konusunda devam eden anlaşmazlığın ardından geldi. Apple, akıllı saatini rutin olarak hayat kurtaran bir cihaz olarak pazarlıyor ve bu da Apple Watch'u dünya çapında satılan en popüler saat haline getiriyor. Ancak Masimo ile olan anlaşmazlığı tüm bunları baltalama riski taşır.

Ekim ayında ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, Apple'ın, kandaki oksijen seviyelerini okumak için ışık tabanlı teknoloji kullanan Masimo'nun nabız oksimetresine ilişkin patenti ihlal ettiğine karar verdi. Başkan Biden'ın yasağın yürürlüğe girmesinden önce kararı gözden geçirmek için 60 günü var.

"ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ALINIYOR"

Şirket yaptığı açıklamada, "İnceleme dönemi 25 Aralık'a kadar sona ermeyecek olsa da Apple, kararın geçerli olması durumunda uymak için proaktif adımlar atıyor" dedi.

"Apple bu emre katılmıyor ve Apple Watch'un müşterilerin kullanımına sunulmasını sağlamak için çeşitli yasal ve teknik seçeneklerin peşinde koşuyor" diye ekledi.

Şirket, siparişin geçerli olması durumunda "Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2'nin ABD'deki müşterilere mümkün olan en kısa sürede iade edilmesi için tüm önlemleri almaya devam edeceğini" söyledi.

Diğer modeller hâlâ satın alınabilecek ancak ithalat yasağı, bir sonraki inceleme döneminin bitiminden sonra Apple Watch Series 6 ve sonraki modelleri ile ithal edilen tüm Apple Watch Ultra modellerini etkileyecek. Ancak Apple'a göre bu durum Apple Watch SE'nin satışlarını etkilemeyecek.

Apple, Eylül ayında Series 9 telefonunu piyasaya sürdü. Daha hızlı işleme için özel bir S9 çipi içerir ve kısmen sensör verilerini ve makine öğrenimini işleyen gelişmiş bir sinir motoru sayesinde saati el hareketleriyle kontrol etmenize olanak tanır. (habertürk)

Editör: Haber Merkezi