Apple'ın geliştirdiği ve geçtiğimiz günlerde satışa sunduğu ‘Vision Pro’ adlı karma gerçeklik gözlüğünü kullananlar, gözlüklerini iade etmeye başladı. Kullanıcıların en sık yaşadığı şikayetler arasında rahatsızlık, baş ağrısı ve göz yorgunluğu olduğu ifade edildi.

Şubat ayının başında satışa sunulan ve fiyatı 3 bin 499 dolar ile 4 bin dolar arasında değişen gözlükleri alan kişiler, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda gözlüklerini iade ettiklerini belirtti. Apple, ürünlerin 14 gün içinde iadesine izin veriyor.

Kullanıcıların gözlükle ilgili en çok dile getirdiği sorunlardan biri rahatsızlık hissi oldu. Gözlüğü kullananlar, Vision Pro'nun baş ağrısına ve 'hareket hastalığını' tetiklediğine dair şikayetlerde bulundu.

Ayrıca, gözlüğün ağırlığı ve yükünün ön kısımda olması da diğer önemli şikayetler arasında yer aldı.

Bir kullanıcı, gözlüğü kullanmanın gözünde damar çatlamasına neden olduğunu düşündüğünü ve en az bir kişinin daha benzer bir kırmızılık yaşadığını belirtti.

Başka bir kullanıcı ise gözlüğün çok rahatsız olduğunu ve ağırlığı ile kayışlarının tasarımı nedeniyle kısa süreli bile olsa gözlüğü takmanın rahatsızlık verdiğini ifade etti.

Apple, WhatsApp ve Threads Uygulamalarını Çin Mağazasından Kaldırdı Apple, WhatsApp ve Threads Uygulamalarını Çin Mağazasından Kaldırdı

Vision Pro hakkında kullanıcıların iade kararı almasına sebep olan bir diğer neden ise gözlüğün 'fiyatına kıyasla yeterince verimlilik sağlamaması' oldu.

Örneğin, bir mühendis, gözlüğün kodlama deneyiminin kendisini ikna etmediğini ve odaklanma ile ilgili sorunların baş ağrısı yarattığını belirtti.

Bir başka kullanıcı ise Vision Pro'nun pek çok dosya tipini desteklemediğini ve gözlük üzerinden sunum hazırlamanın fare ve klavye kullanmaktan daha az enerji harcattığına ikna olmadığını ifade etti.

Kaynak: Gazete Duvar