Apple iPhone 15'i Türkiye'de de satışa sunmasının ardından sosyal medyada yayılan haberler, yeni iPhone'u almak isteyen kullanıcıları endişelendirdi. Apple'ın yeni amiral gemisi telefonunda ısınma sorunu olduğu hatta bu ısınmanın belli bir seviyeden sonra telefonu tutmayı bile zorlaştırdığı iddia edilirken Apple ise yaşanan bu sorunları çözmek için kullanıcılardan zaman istedi.

Apple'ın yeni amiral gemisi ve gözdesi olan iPhone 15 aşırı ısınma sorunlarıyla karşı karşıya. Isınma nedeniyle telefonunu tutamadığını söyleyen kullanıcılar sosyal medyaya akın ederken Apple'dan gelen açıklama ise kullanıcıları şaşırttı.

Teknoloji devi Apple'ın yeni çıkartmış olduğu iPhone 15 modelini kısa bir süre önce satışa sunmasının ardından kullanıcılar da yeni telefon ile deneyimlerini paylaşmak için sosyal medyaya akın etti. Ancak yaşanan deneyimler ise Apple'ın yeni gözdesi için iyiye işaret etmiyordu.

iPhone 15 sıcaklık testi

APPLE ZAMAN İSTEDİ

iPhone 15 kullanıcıları sosyal medyada telefonlarının aşırı ısınmasından şikayetçi olurken Apple tarafından yapılan açıklamalarda ise bunun yeni yazılım ve uygulamalarla ilgili hatalardan dolayı yaşandığı ve gerekli düzeltmelerin yapılacağı belirtildi. Sorunları çözmek için kullanıcılarından zaman isteyen ABD'li devin en son iOS 17 yazılımındaki bir hatadan dolayı uygulamaların sisteme aşırı yüklendiği ve bu nedenle kullanıcıların ilk birkaç gün içerisinde aşırı ısınma sorunları ile karşı karşıya kalınabileceği de söylendi.

"SORUN YAZILIM GÜNCELLEMESİ İLE GİDERİLECEK"

Konu hakkında Apple, "Aygıtı kurduktan veya geri yükledikten sonraki ilk birkaç gün boyunca, artan arka plan etkinliği nedeniyle aygıt daha sıcak olabilir. Ayrıca iOS 17'de bazı kullanıcıları etkileyen bir hata tespit edildi. Bu hata da bir yazılım güncellemesiyle giderilecek." yorumlarında bulundu.

'ISI VERİMLİLİĞİ ÖNCEKİLERDEN DAHA İYİ'

Instagram'dan siyasi içeriklere sınırlama Instagram'dan siyasi içeriklere sınırlama

Öte yandan Apple, yaşanan bu ısınma sorunlarının herhangi bir güvenlik açığı oluşturmadığı konusunda ise kararlı. Apple, sorunun iPhone 15 serilerinin donanımı ile ilgili olmadığını, yeni tasarımlarının önceki paslanmaz çelik kullanılan cihazlara kıyasla çok daha iyi bir ısı yalıtımına sahip olduğunu söyledi. Ayrıca, yapılacak olan yeni yazılım düzeltmesinin ise en son modellerin işlemcisini yavaşlatmayı içermeyeceğini söyledi.

YENİ ŞARJ ALETİ DE ISINMAYA SEBEP OLACAK

Apple ayrıca sorunun gelecekte de bir güvenlik sorunu oluşturmayacağını ve yeni iPhone'un performansını uzun vadede etkilemeyeceğini söyledi. En son modellerde yer alan yeni standart USB-C şarj aletinin ise sorunun bir elemanı olmadığı belirtildi. Bunlara ek olarak, 20 watt üzeri hız sunan büyük bir şarj adaptörünün kullanılmasının iPhone'ların geçici olarak normalden daha sıcak hissetmesine sebep olabileceği de söylendi.(Karar)

Editör: Haber Merkezi