Arap Birliği Genel Sekreteri olan Ahmed Ebu Gayt, yaptığı açıklamada, 120 ülkenin kararı onaylamasının ve dünya kamuoyunun, Gazze'de meydana gelen saldıralara karşı olduğunu gösterdiğini bildirdi.

BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) buna benzer bir kararın alınmasının veto yetkisiyle engellendiğine belirten Ebu Gayt, uluslararası toplumun, BM Genel Kurulu'nda bu tarz bir yetkiden bağımsız şekilde kendi iradesini öne koyduğunu dile getirdi.

Pakistan'da trafik kazası: 15 ölü, 22 yaralı! Pakistan'da trafik kazası: 15 ölü, 22 yaralı!

Ebu Gayt, İsrail'in, Gazze'ye yönelik bitmek bilmeyen saldırılarını sonlandırması ve insani yardımın ulaştırılabilmesi için koridorlarının açılması gerektiğini, konusu geçen kararın diplomatik bir kampanyaya dönüştürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ürdün tarafından öne sürülen ve Türkiye'nin de dahil olduğu 50'ye yakın ülkenin aynı düşüncede olduğunun karar tasarısı önceki gün, 193 üyesi bulunan BM Genel Kurulunun Özel Acil Filistin oturumunda oylamaya sunulmuştu.

Karar toplamda, 14 "hayır" ve 45 "çekimser" oyunun yanı sıra 120 oyla kabul görmüştü.

Kararda, "Acil, sürekli ve kalıcı bir insani ateşkes çağrısı yapılmış ve saldırıların durdurulması" istenmişti.

Gazze'ye malzeme sevkiyatı ve insani erişiminin kolaylaştırılması, bunun için atılması gereken adımların atılmasının önemini belirtilen kararda, BM örgütleri ve ortaklarına kesintisiz erişim verilmesi gerektiğinin önemininde altını çizildi. (trt haber)

Editör: Haber Merkezi