Artık günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası haline gelen sosyal paylaşım siteleri, iletim sıklığı nedeniyle kullanıcıyı 3 saniyeden fazla ekran karşısında tutamamaktadır.

Sosyal medya uzmanı Furkan Talay, kapsamlı araştırmaların ardından şunları söyledi: "Özellikle Instagram'a yüklenen video sayısının her geçen gün artması ve videoların içeriklerinin değişmesi nedeniyle takipçiler 3 saniyeden sonra sıkılmaya başlıyor."



'BU SÜRE TÜRKİYE'DE DE KISALDI'

Türkiye'de kullanıcıların video izleme süresinin Instagram'ın popüler olduğu dönemde 10 saniye olduğunu ancak zaman geçtikçe bu sürenin 3-5 saniyeye düştüğünü söyleyen Talay, bunu şöyle özetledi:

"Genellikle yurt dışında yapılan bazı araştırmalar, insanların Instagram videolarını izleme süresinin her geçen yıl azaldığını ortaya koyuyor.

Bu süre Türkiye için de kısaltıldı. Bu yüzden Instagram'da iş yapmak isteyenlere özellikle şunu söylüyoruz; intro devri bitti ve vermek istediğiniz asıl mesajın 3-5 saniye içerisinde verilmesi gerekiyor...

Ardından 3 saniye sonra sabrımız tükeniyor ve yeni videoya geçiyoruz. Yaklaşık 10 saniye boyunca izlenen video neredeyse sıfıra indi."

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Mecralar Komisyonu: TikTok Türkiye'de yasaklanabilir Türkiye Büyük Millet Meclisi Dijital Mecralar Komisyonu: TikTok Türkiye'de yasaklanabilir


'ÇEŞİTLİLİK, KALİTE VE YORGUNLUK ETKİLİ'

“Elbette bunda etkili olan bazı faktörler var. Bunlardan biri içerik kalitesinin düşmesidir. Bu yüzden kullanıcı kendisine yakışmayan videoyu ilk iki ve 3 saniyede anlıyor. Videoyu bir saniye boyunca kaydırın.

Diğeri ise çeşitliliğin artması ve Instagram'ın bu konuda pek bir şey yapamaması. Instagram’ı farklı amaçlarla kullanan kişilerin sayısı her geçen gün artıyor. Diğeri ise yorgunluğumuz...

Günlük hayatın koşuşturmasına biraz mola vermek için Instagram'ı açanlar, bir süre sonra Instagram videolarını izlemeyi bırakıyor çünkü bunun kendilerini daha da yorduğunu düşünüyorlar.

Kaynak: karar