Microsoft Yapay Zeka Biriminin Başına Suriyeli Göçmen Lider Getirdi Microsoft Yapay Zeka Biriminin Başına Suriyeli Göçmen Lider Getirdi

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte gıda dağıtım sektöründe de devrim niteliğinde yenilikler yaşanıyor. Son olarak Uber Eats'in Japonya'daki Mitsubishi Electric ve Cartken firmalarıyla yaptığı iş birliğiyle yemek siparişleri müşterilere robotlar aracılığıyla teslim edilmeye başlandı.

Bu iş birliği sayesinde Uber Eats üzerinden verilen siparişler artık özel tasarlanmış robotlar aracılığıyla müşterilere ulaştırılıyor. Başlangıçta hizmetin yalnızca Tokyo'nun belirli bir bölgesinde sunulacağı belirlenmiş olsa da, gelecekte bu hizmetin diğer bölgelere de yaygınlaştırılması planlanıyor.

ABD'DE DE KULLANIŞMIŞTI

Cartken şirketi 2019 yılında eski Google mühendisleri tarafından kuruldu ve benzer bir hizmeti Virginia ve Miami, ABD'de başarıyla sağladı. Ancak Japonya'daki Uber Eats iş birliğiyle bu teknoloji ilk kez Amerika Birleşik Devletleri'nden ayrılıyor.

Shiftdelete'in haberine göre; Mitsubishi Electric, bu hizmetin Japonya'daki operasyonlarından sorumlu olacak ve bunları denetleyecek. Model C olarak adlandırılan özel tasarım taşıma robotu, kaldırımlarda 5,3 km hızla ilerleyebiliyor ve çok ağır yükleri zorlanmadan taşıyabiliyor. Robot, çevresini kontrol ederek yönünü belirlemesini sağlayacak özel sensörlerle donatıldığı gibi, zamanla çevresini tanımasını sağlayacak kamera yazılımına da sahip.

Ayrıca Cartken çalışanları periyodik olarak robotları kontrol edecek ve müdahale gerektiğinde anında müdahale edecek. Bazı işletme mühendisleri uzaktan kontrol yetkisine sahip olacaktır.

Mitsubishi'nin üst düzey yöneticilerinden Shoji Tanaka, önümüzdeki dönemde robotlarla yapılan taşımacılık faaliyetlerinin yaygınlaşacağını ve bunun bazı lojistik sorunlara çözüm olabileceğini vurguladı.

Kaynak: karar