Aksaray Valisi Kumbuzoğlu, Asel bebeğin bulunmasının ardından "Demek ki Cenabıhak Asel bebeğimizi çok seviyordu, yanına almak istedi" ifadelerini kullandı.

Aksaray'da meydana gelen selde kaybolan 3 aylık Asel Balcan arama kurtarma çalışmalarının 5'inci gününde bulundu.

AFAD, jandarma, polis, UMKE ve gönüllü ekipler, olayın yaşandığı bölgede çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Arama çalışmalarına eğitimli köpekler de destek verdi.

Asel bebeği bulan ekiplerden Aksaray Belediyesi İtfaiyesi'nde görevli Miraç Mutlu, bebeğin üzerinde kıyafetleriyle bulunduğunu belirterek, ''Üzerinde kendi elbiseleri mevcuttu. Ayağında çorabı dahi vardı.

'VÜCUDUNDA BOZULMA YOKTU'

Ağaç kütüğü üzerine gelmiş ve vücudunda fazla bozulma yoktu. Biz tarama yöntemiyle taradığımız için ekip halinde aldık. AFAD ekipleri, itfaiye ekipleri. Bizim itfaiye ekipleriyle birlikte sağ tarafta ağaç kütüğünün altında yatmış bir şekilde bebeğin naaşını bulduk'' dedi.

Bölgedeki iki köprüde biriken ağaç kütleleri ve selin sürüdüğü atıklar, iş makineleriyle kaldırıldı.

EĞİTİMLİ KÖPEKLER ARAMA ÇALIŞMALARINA KATILDI

Regülatör bölgesi ve Melendiz Çayı'nda da Asel bebek, su altı arama ekibince arandı.

Aksaray'ın Kireçlik mevkisinde 3 Eylül Pazar akşamı meydana gelen selde 1 kişi hayatını kaybetmiş, 14 kişi kurtarılmış, kaybolan 3 aylık Asel Balcan için arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı.

KUMBUZOĞLU'NUN SÖZLERİ İSE DİKKAT ÇEKTİ

Asel bebeğin cansız bedeninin bulunmasının ardından olay yerinde açıklamada bulunan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, "Gönül isterdi ki Asel bebeğimizi canlı bir şekilde ailesine, annesine, annesinin kucağına teslim edelim ama maalesef arama neticesinde cansız bedenine ulaştık" dedi.

Kumbuzoğlu'nun "Demek ki Cenabıhak Asel bebeğimizi çok seviyordu, yanına almak istedi. O artık cennet bahçesinde" sözleri ise dikkat çekti.

Vali Kumbuzoğlu, Asel bebeğin, kaybolduğu noktadan yaklaşık 3 kilometre ileride balçık içinde bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Olay yerinden 3 kilometre aşağıda bulundu. Tabi bu selin özelliği dere suyunu tamamen balçıkla kaplanması. Balçık biliyorsunuz, yapıştıran bir özellik taşıyor. Dolayısıyla taş, ağaç parçalarıyla oluşmuş bir balçık aynı zamanda Asel bebeğimizi kavrıyor ve kapatıyor. Bu şekilde aramayı da zorlaştırdı. İş makinelerinin de yardımıyla arkadaşlarımız, değerli arama kurtarma ekibimiz bu balçığı fark ediyorlar. Bebek de küçük olduğu için işin zor tarafı da buydu; ancak fark ediyorlar ve balçığı üstünden alarak bebeğimize ulaşıyorlar. Bulunma şekli bu şekilde.''(karar)

Avcılar'da Vinç Faciası: Dev Vinç Araç Üzerine Devrildi Avcılar'da Vinç Faciası: Dev Vinç Araç Üzerine Devrildi
Editör: Haber Merkezi