Darphane ve Pullar Genel Müdürlüğü yetkilileri, sosyal medyada ve bazı medyada yer alan "5 liralık hatıra paralarındaki Atatürk rölyefinin benzeri olmadığı" yönündeki iddiaların doğru olmadığını, algı çalışmaları yapıldığını söyledi. halkı kandırmak için madalyonun rölyefini değiştirin.

Atatürk'e benzemediği söylendi! Darphane 5 TL'lik madeni paralara ilişkin açıklama yayınladı.


CUMHURİYETİN 100. YILI YIL DÖNÜMÜNE ÖZEL BASILDI

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan "Cumhuriyet'in 100. Yılı anısına 5 Liralık hatıra parası basımına ilişkin Tebliğ"e göre özellikleri belirlenen 5 Liralık hatıra paraları, Darphane Genel Müdürlüğü ve Matbaa, 100 milyonla sınırlıdır. Çapı 28,15 milimetre, kalınlığı 1,70 milimetre ve ağırlığı 8,25 gram olan sikkelerin ön yüz tasarımına, dış kısmında 8 köşeli Selçuklu yıldızı motifi kullanılarak derinlik kazandırıldı. halka ve bu motifin dış konturunun tekrarı.

Ön tarafta halka ile merkezin kesişiminde ay ve yıldız yer almakta olup, merkezde "Türkiye Asır" logosu yer almaktadır.

Logonun solunda 5 rakamı, altta "Türk Lirası" yazısı ve metnin altında "2023" ibaresi bulunmaktadır. Motifin arkasında Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kabartması, altta ise Cumhuriyetin Yüzüncü Yılı yer almaktadır. Yılın logosu ve etrafında "Türkiye Cumhuriyeti" yazısı.

İDDİALAR REDDEDİLDİ

TÜİK açıkladı: Yıllık enflasyon yüzde 70'e ulaştı TÜİK açıkladı: Yıllık enflasyon yüzde 70'e ulaştı

Tedavüle giren 5 liralık hatıra paraları, Darphane ve Damga Genel Müdürlüğü'nde sergilendi. Darphane yetkilileri, geçtiğimiz günlerde sosyal medyada ve bazı haber kaynaklarında yer alan "5 liralık hatıra paralarının üzerindeki Atatürk kabartmasının ona benzemediği" iddialarının doğru olmadığını belirterek, şunları söyledi: "Algı ve yanlış bilgilendirme üzerine çalışmalar oluşturuluyor .Kamuoyunu yanıltmak amacıyla madeni paranın üzerindeki Atatürk kabartmasını kasten değiştirerek." "İddia ve yorumlar tamamen asılsızdır, paylaşılan görsel gerçeği yansıtmamaktadır."

Kaynak: son dakika