Pakistan'da trafik kazası: 15 ölü, 22 yaralı! Pakistan'da trafik kazası: 15 ölü, 22 yaralı!

Avrupa Birliği, Gazze'deki Sivil Kayıpları İçin Esef Duyduğunu Açıkladı

Avrupa Birliği (AB), İsrail'in Gazze'deki saldırılarında hayatını kaybeden özellikle binlerce çocuk ve kadının bulunduğu çok sayıda sivilin ölümüne duyduğu esefi dile getirdi. AB yetkilileri, bölgede devam eden çatışmada masum sivillerin kaybedilmesinin insanlık adına trajik bir durum olduğunu ifade etti.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell, yaptığı açıklamada, "Gazze'deki son saldırılarda yaşamını yitiren çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere masum sivillerin kaybı karşısında derin bir üzüntü içindeyiz. Bu trajik olaylar, bölgedeki gerginliği daha da tırmandırarak çözüme ulaşmayan bir döngü yaratmaktadır." dedi.

Borrell, taraflara çağrıda bulunarak, ateşkese varılması ve diplomatik çözümlere odaklanılması gerektiğini vurguladı. AB'nin, bölgedeki tüm tarafları şiddeti sonlandırmaya ve masum sivilleri korumaya davet ettiği belirtildi.

AB, Gazze'deki insan hakları ihlallerini yakından izleyerek, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için çabalarını sürdüreceğini ifade etti. Borrell, "Sivillerin korunması esastır ve tarafları uluslararası hukuka saygı göstermeye çağırıyoruz. Bu trajediyi durdurmak için herkesin sorumluluk alması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Gazze'deki çatışma, uluslararası toplumun dikkatini çekmeye devam ederken, birçok ülke ve kuruluş, taraflara şiddeti sonlandırma ve insani yardımların güvenli bir şekilde ulaştırılmasına olanak tanıyan bir çözüm bulma çağrısında bulunuyor.(NTV)

Editör: Haber Merkezi