İstanbul Beykoz Savcılığı, sosyal medya hesaplarında şeriat hukukuyla ilgili yayınladığı paylaşım nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla avukat Feyza Altun hakkında resen soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Feyza Altun'un Beykoz'daki evinde arama yapıldı. Altun, aramanın ardından dün tutuklandı.

"TÜRKİYE HER ZAMAN LAİK KALACAK"

Altun, sabah saatlerinde Beykoz adliyesine götürüldü. Savcı tarafından ifadeleri alınan Altun, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" iddiasıyla tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakim, "yurtdışına çıkma yasağı" ve "haftada iki gün karakolda imza atma" gibi adli kontrol tedbirleri kapsamında Altun'un tahliyesine karar verdi.

Altun, destekçilerine dönerek şunları söyledi: "Türkiye her zaman laik olacaktır."

SERBEST BIRAKILMASINA İTİRAZ

Avukat Feyza Altun'un tahliyesinin ardından Beykoz Savcılığı karara itiraz etti. İtiraz kararı sulh ceza hakimliği tarafından değerlendirilecek.

"BENİ CARİYE EDECEĞİNİ SÖYLEYENLERLE..."

Mahkemeden çıktıktan sonra açıklama yapan Altun, şunları söyledi:

“İki gece boyunca binlerce tweet atarak beni kılıçtan geçireceklerini ve cariye yapacaklarını söyleyen insanlarla tartıştım. Bunları Türkiye Cumhuriyeti'nde görebilmek ve bunun sonucunda gözaltına alınabilmek elbette üzücü. Ama çok şükür hâlâ kanunu ve kurallarını takdir etmeyi bilen hakimlerin olduğunu bilmek beni biraz rahatlattı. Söyleyeceğim tek şey var: Türkiye laik bir ülkedir. Ben Cumhuriyetçi bir kadınım. Ben Atatürk milliyetçisi bir Türk kadınıyım ve Türkiye'deki Türk kadın ve kızlarının başarılarından ve sivil haklarından ödün verecek her türlü sistem ve fikre karşıyım. Hepsi bu, aynı şeyi söyledim ve söylemeye devam edeceğim."

“AVUKATLARIM POLİS KORUMASI TALEP EDECEK”

Kendisine yönelik tehdit mesajlarıyla ilgili avukatlarının harekete geçtiğini söyleyen Altun, şöyle konuştu: “Avukatlarım zaten başlattı. İki gündür onu kontrol edemiyorum ve telefonum da yanımda değil. Zaten yapacaklar.

Ağırlığı 1,6 ton olan tosunun fiyatı bir otomobil kadar! Ağırlığı 1,6 ton olan tosunun fiyatı bir otomobil kadar!

Ayrıca uzaklaştırma talebinde bulundular. Anladığım kadarıyla muhtemelen polis korumasına ihtiyaç duyacaklar ama tehdit edenlerden çok seven ve destekleyenlerin olduğunu görmek çok değerli bir şey diye düşünüyorum. Bu ülkede çok ciddi bir Atatürkçü toplum var. Bunu görmek beni yeniden mutlu etti" dedi.

Kaynak: SÖZCÜ