Tokat'ın Turhal ilçesi Kargın Köyünde yaşayan milli sporcu Nesrin Baş (21), ortaokul sıralarındayken öğretmeninin yönlendirmesiyle güreşe ilgi duymaya başladı. Babası Alişen Baş, kızının güreşmesine karşı çıkınca Nesrin, anne ve ablalarının desteğini arkasına alarak gizlice antrenmanlara gitti.

İlk katıldığı turnuvada Türkiye 2'ncisi olan Baş, daha sonra birçok altın madalya kazandı. Milli güreşçi son olarak mart ayında Romanya'da gerçekleştirilen Avrupa 23 Yaş Altı Güreş Şampiyonası'nda 68 kiloda altın madalyanın sahibi oldu.

'KIZIMLA GURUR DUYUYORUM'

Nesrin'in çocukken sürekli ablaları ile güreşmek istediğini söyleyen baba Alişen Baş, "Ben güreşe başladığını duyduğumda okul müdürünün yanına giderek güreş yapmamasını söyledim. Müdür bana 'kaç tane kızın var' dedi. 6 kızımın olduğunu söyledim. Okul müdürü bana 'Dangal filmi var, onu izle' dedi. Ben de izledim. Dangal filmi ile kaderimiz aynı. Onun da oğlu yoktu. 4 kızı vardı. Onu izledikten sonra, kızıma dedim ki, ‘Her daim yanındayım. Devam et sen.’ Avrupa ve Dünya şampiyonu oldu. Kızımla gurur duyuyorum" diye konuştu.

'İYİ ELENSE ÇEKERSİN'

Ortaokulda hocasının desteğiyle güreşe başladığı söyleyen Nesrin Baş, "Hocam, 'Senin ellerin büyük iyi elense çekersin' dedi. 2017 yılında öyle başladım. İlk başladığım yıllarda babam izin vermedi. Antrenmanlara hep gizli gizli gidiyordum. Annem ve ablalarım hep yanımda oldu. Ablalarımı arardım 'Babam eve geldi mi?' diye. Babam eve geldi ise gizli girerdim. Dangal filminden sonra da hep destek çıktı" ifadelerini kullandı.

Milli güreşçi, hedefinin dünya ve olimpiyat şampiyonluğu olduğunu ifade etti.(karar)

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Halil Umut Meler'e Önemli Görev UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Halil Umut Meler'e Önemli Görev
Editör: Haber Merkezi