Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB Eğitim Bursu ve Kredi Başvurusu sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Bakan Bak, sosyal medyadaki mesajında ​​şunları yazdı:

“Sevgili çalışanların, GSB bursu ve öğrenci kredisi başvuru sonuçları açıklandı. Herkesi tebrik ediyorum. Hükümete olan tutarlılıklarınızı 19 Kasım saat 23:59'a kadar elektronik ortamda teyit etmeyi unutmayın. "dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın açıklamalarında görüşlerine yer verilen Bak, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için GSB bursu/kredisine yüksek başvuru için 825 bin kişinin başvurduğunu bildirdi. 843 öğrenci. Başvuruların dijital olarak değerlendirildiğini anlatan

MEB'in açıkladığı yeni müfredatın detayları belli oldu! MEB'in açıkladığı yeni müfredatın detayları belli oldu!

Bakan Bak, :Yaklaşık 1 milyon ila 700 bin öğrenciye ödeme yapılacak “Öğrencilerin ekonomik ve sosyal durumları ve başarıları hakkında başvuru yaparken verilen bilgiler 12 kurum ve kamu koşulları tarafından doğrulanıyor.”Sınav sonrası durumu mevzuata uygun olan kayıtlar GSB bursu veya kredisi verilmektedir. Alan ile akademik yılda ilk kez burs/kredi alan değerlendirmeye alınır.

2023-2024 döneminde hizmet verilecek öğrenci sayısı yaklaşık 1 milyon 700.000 olacaktır.

Spor Bakanlığı'nın internet dünyasında mevcut değildir.

Burs veya kredi alan öğrencilerin başvurularını en geç 19 Kasım Pazar günü saat 23.00'e kadar yapmaları gerekiyor.Taahhütlerini elektronik yönetim aracılığıyla 59 defaya kadar onaylamaları gerekir. Yurtdışındaki belge için ön yazının onaylanması için aynı süre geçerlidir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılı hibe ve kredi tutarının 2 bin TL'ye çıkarıldığını duyurdu.

Öğrencilere lira, yüksek lisans gruplarına 4 bin lira, doktora çalışmalarına ise 6 bin lira.

18 YAŞINDAN KÜÇÜK ÖĞRENCİLER

Burs/kredi alan 15-18 yaş arası bölgelerdeki velileri elektronik yönetim boyunca işlemlerini doğrulayabilir.

15 yaş altı ebeveyni olmayan öğrenci, yasal vasileri ve sertifikaları (nüfus bütçesi, velayet kararı vb.) ile birlikte en yakın gençlik ve spor devlet müdürlüğüne başvurarak mal beyanı alabiliyor.

YURTDIŞI ÖĞRENCİLER İÇİN GARANTİ İŞLEMLERİ

Yurt dışında yüksek büyüme gösteren ve GSB bursu ve kredisi alan ülkelerinde, Türkiye'de ikamet eden bir kefilden noter tasdikli olması beklenmektedir.

Noter yatırılan teminatların en geç 26 Kasım saat 23.59'a kadar “https://kredibursbelgeislem.gsb.gov.tr/” internet sitesine dahil edilmesi ve belgenin kayıt belgesinin alınması gerekmektedir.

Bakanlık ile Türkiye Noterler Birliği arasında imzalanan protokole göre kesin esasların teslimine gerek yoktur. İnternet sitesi üzerinden otomatik olarak Bakanlığın sistemi eklenir. Dolayısıyla tüm süreç öğrenciden herhangi bir belge gelmesi sona ermektedir. (Karar)

Editör: Haber Merkezi