ABD'de Hayatını Kaybeden Fenomenin Mezarı Açılıp, Otopsi Yapılacak ABD'de Hayatını Kaybeden Fenomenin Mezarı Açılıp, Otopsi Yapılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'de yaşatılan insanlık dramıyla ilgili Bakanlık olarak harekete geçildiğini bildirdi.

Bakan Koca'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

Gazze'de Al-Ahli Arab Hastanesine yönelik insanlık dışı saldırı sonrasında Dünya Sağlık Örgütü'nün en üst yöneticilerinin de dahil birçok uluslararası muhatabımla cep telefonu görüşmeleri gerçekleştirdim. İnsan sağlığına yönelik hizmette bulunan kurumların hangi gerekçeyle, hangi şartlarda olursa olsun bu katliama maruz kalmasının kabul edilemeyeceğini, yapılan görüşmelerde temel noktanın bu olduğunu belirtmek isterim. Yapılan saldırıya tepkisiz kalmamız asla mümkün olmayacak. Masum ve hasta insanların çaresiz kalışı, dünyanın bazı kesimlerin görmezlikten geldiği, sorumluluktan kaçındığı vicdani görevi bilhassa bize yükleniyor.

Türkiye olarak, Gazze'ye Gemi Hastane göndermeye ya da Refah Sınır Kapısına veya Gazze'ye yakın noktalarda Sahra Hastaneleri kurulmasına, Filistinli dostlarımıza bunlar aracılığıyla sağlık hizmeti sunulmasına ve bu hizmetin yürütülmesine hazırız. DSÖ Avrupa Bölge Direktörü @hans_kluge ile yaptığım telefon görüşmesinde bölgede sağlık hizmetleri konusunda desteklenmesinin gerektiğini elzem ve acil olduğunun altını çizdim. Düşünülen bu çalışmaları yürütülmesi için karar verilirse DSÖ ile beraber hareket etmeye hazırız. Yaptığım telefon görüşmelerinde DSÖ'nün de bu durumda tarihi bir sorumluluğu olduğunu ısrarla altını çizdim. Bu durumdaki talep ve görüşlemiz EMRO Bölge Ofisi Direktörü Ahmed Al-Mandhari tarafından da olumlu karşılandı ve Genel Direktör @DrTedros'le de fikir alışverişi halinde ivedilikle ülkemizle ortak sürecin başlatılması yönünde kararra vardık. Bu yöndeki işbirliği ve koordinasyon çalışmalarımız kararlılıkla devam etmekte.

Bu durum vesilesiyle tekrar belirtmek istiyorum ki, her türlü diplomatik zorluklara rağmen; Türkiye; bebeklerin, yaşlıların, masum insanların, çocukların yanında olmaya sonsuza kadar devam edecektir. Yaşadığımız bu acı günler, insanlığın, insanın yanında yer alıp almama tercihinin yapıldığı önemli günlerdir. Bizim, vicdanımızın sesi dışında dinleyeceğimiz ses yok. Biz çocuğu, kadını, yaşlısı, hastası ile Filistin halkını kardeş bilen bir toplumuz. (güneş)

Editör: Haber Merkezi