Bakan Şimşek, Almanya Federal Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı aynı zamanda İklim ve Ekonomi Koruma Bakanı Robert Habeck ile görüşme yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki Su Birikintisi Kazası ve Beşiktaş'taki Yangınla İlgili İBB'ye Tepki Gösterdi Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki Su Birikintisi Kazası ve Beşiktaş'taki Yangınla İlgili İBB'ye Tepki Gösterdi

Bakan Şimşek, görüşmeyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımyaptı. Yaptığı paylaşımda şu kelimelere yer verdi:

"Bugün Almanya Federal Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı, İklim ve Ekonomi Koruma Bakanı Sayın Dr. Robert Habeck ile beraber verimli bir toplantı yapıldı. Almanya ile ilişkilerimize oldukça önem veriyoruz. Bu sene sonuna kadar iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin 50 milyar doları aşacağını düşünüyoruz. Ülkemizde sekiz binden fazla Alman sermayesine sahip olan veya Alman sermayesi ortaklığı ile kurulmuş firma bulunmakta. Her iki ülkenin arasındaki var olan güçlü işbirliğinin ve bağların daha da artırılması için Sayın Habeck ile yatırım imkanlarını gözden geçirdik ve Orta Vadeli Program’ımızın detaylarını paylaştık. Önümüzdeki süreçte Avrupa Birliği ile olan ilişkilerimizin geliştirilmesinde Almanya’nın daha da güçlü destek vereceğine inanıyoruz" dedi. (DHA)

Editör: Haber Merkezi