Bakan Yerlikaya'dan Acı Bilanço: 9 Kişi Hayatını Kaybetti!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde meydana gelen aşırı yağış ve fırtına nedeniyle 9 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, Zonguldak'ta batan Türk bayraklı kuru yük gemisi olayıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

IŞİD'e Yönelik Operasyonda 30 Şüpheli Gözaltına Alındı IŞİD'e Yönelik Operasyonda 30 Şüpheli Gözaltına Alındı

Bakan Yerlikaya, Zonguldak açıklarında batan Türk bayraklı kuru yük gemisindeki 12 Türk mürettebattan birinin cansız bedenine ulaşıldığını belirtti. Limanda bağlı olan Kamerun bayraklı geminin halatının kopması sonucu sürüklenerek karaya oturduğunu ifade eden Yerlikaya, mürettebatın itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldığını söyledi.

Zonguldak ve çevresinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle başlatılan arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildiren Bakan Yerlikaya, 797 arama kurtarma ekibinin 295 araç, 2 uçak, bir helikopter ve devriye botlarla birlikte yoğun bir şekilde çalıştığını açıkladı.

Üzücü olayların yaşandığı diğer illere de değinen Bakan Yerlikaya, Zonguldak Karadeniz Ereğli'de 3, Batman'da 4, Diyarbakır Hani'de ise 1 vatandaşın sel ve aşırı yağışlardan dolayı hayatını kaybettiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya, bu zorlu dönemde etkilenen bölgelere yönelik yardım ve destek çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.(halk)

Editör: Haber Merkezi