Özel okulların artışına ilişkin tartışmalar sürüyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Tekin, Sincan Şehit Ahmet Gözütok İlköğretim Okulu'nda karne teslim töreninin ardından basın mensuplarının özel okul ücretleri ile ilgili sorularını yanıtladı.

Özel okul ücretlerine ilişkin düzenlemelerin daha önce Kovid-19 salgın dönemi, deprem ve benzeri sebeplerden dolayı yapıldığını hatırlatan Tekin, şöyle konuştu: "Mevcut düzenlemelerimize göre özel okul fiyatlarını belirleme yetkisi Milli Eğitim Bakanlığı'ndadır.

Orta seviyedeki öğrencilere yönelik dersler, ancak başlangıç ​​dersleri için geçerli değildir. Özel eğitim kurumları yönetmeliğinde bununla ilgili bir tanım bulunmaktadır. "Yani özel okulların orta sınıflar için TÜFE'nin 2 artı yüzde 5'e bölünmesiyle elde edilen TÜFE'ye kadar artış yapma hakkı var" dedi.

Bu konuları özel okul birlikleri, özel okul dernekleri ve temsilcileriyle sık sık görüştüğünü söyleyen Tekin, “Bu konuyla ilgili bizimle iletişime geçtiler. "Özel okullar bu konuyla ilgilenecek" dedi.

"FİYATI BELİRLEME YETKİSİ ÖZEL OKULLARDADIR"

Bakan Tekin, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde her kademenin, yani okula yeni başlayan öğrencilerin birinci sınıflarına ilişkin bağlayıcı bir hüküm bulunmadığının altını çizerek, şöyle devam etti:

"Aslında kamuoyunu rahatsız eden şey tarifelerdir. Geçen hafta özel okul temsilcileriyle bu konuyu konuştuk. Özel okul temsilcileri ile Hazine ve Maliye Bakanımız dün tekrar görüştü, biz de onlarla görüştük.

Kendileriyle bu konuda fikir alışverişinde bulunmaya ve onları bu konularda uyarmaya devam edeceğiz. Ama dediğim gibi ara sınıflara ilişkin mevzuat hükümlerine tabidirler. Ancak özel okulların başlangıç ​​seviyesindeki derslerin fiyatlarını belirleme yetkisi vardır.

"TOPLUMDA RAHATSIZLIKLAR YARATILMAMALI"

Başından beri özel okulları Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilgili tarafı olarak görüyorum. Kendilerinden ricam ve beklentim, toplumda rahatsızlık yaratmayan, bunun aktörü olma bilinciyle bir eğitim ve öğretim süreci oluştururlarsa mutlu olacağımızdır. Onlarla ilişkilerimiz şu ana kadar çok sağlıklıydı.

Ben de teşekkür ederim. Her zaman bu sorumluluğun bilinciyle hareket ettiler. Yukarıda belirtilen konuları da onlarla tartışacağız. Günümüzde yaygınlaşmasının nedeni, bildiğiniz gibi özel okullarımızın her Ocak ayında ön kayıt ve benzeri işlemlerle bu kayıt sürecine başlamasıdır.

Tokat'ta Direksiyon Başında Kalp Krizi Geçiren Sürücü Hayatını Kaybetti Tokat'ta Direksiyon Başında Kalp Krizi Geçiren Sürücü Hayatını Kaybetti

Kendileriyle yaptığımız görüşmeler sonucunda yakın gelecekte bu hedefe sağlam bir temel üzerinde ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

Kaynak: CUMHURİYET