Tatil bitti, okul başladı Tatil bitti, okul başladı

Bakanlık denetim talebinde bulundu: Sınıf Anneliğinin adı değişti

Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz haftalarda valiliklere gönderdiği yazıyla okullarda denetime çağrılan sınıf anneleri için yeni tedbirler hayata geçirildi. Bu inceleme sonucunda bazı okullarda henüz mevzuatta yer almayan sınıf doğum izni kaldırıldı. Bazı okullar Milli Eğitim Bakanlığı'nın talebine rağmen bu uygulamadan vazgeçemese de "sınıf annesi" adını değiştirerek sınıf temsilcisi olarak uygulamaya başladılar.

Okullarda bir süredir devam eden şikayetler üzerine, geçtiğimiz haftalarda sınıf anneleri hakkında kontrol istendi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) da sınıftaki annelere yönelik henüz mevzuatta yer almayan tedbirler alarak valiliklere yazı gönderdi. Bu durum Türkiye'de olağan olmasına rağmen veliler bu konuda ikiye bölündü. Bazı okullarda sınıf annesi uygulaması kaldırıldı, bazılarında ise adı değiştirilerek sınıf temsilcisi oldu.

'SINIF ANNELERE 'ÇIKARILMIŞ' HİSSETTİREBİLİR'

NTV'nin haberine göre; Uzmanlar, sınıfta ebeveynlik yapmanın bazı çocukların kendilerini "dışlanmış" hissetmelerine neden olabileceğini söylüyor.

Psikolog Hace Yücetürk Şahin, şunları söyledi: "Annesi çalışan veya herhangi bir nedenle annesi sadece veli-öğretmen görüşmesi için okula gelebilen ebeveynlerin çocukları, sınıfın annesi ile grup çocukları arasında yalnızlık, dışlanmışlık ve çaresizlik yaşayabilirler. BT."

Bakanlık, 81 ilin valiliklerine gönderdiği yazıda, sınıflara öğretmen dışındaki kişilerin müdahalesinin eğitimin kalitesini bozduğunu vurguladı. Sınıf anası adı ve benzeri isimlerle yapılan başvurulara izin verilmemesi talep edilmiştir.(karar)

Editör: Haber Merkezi