Üç yıl önce çalıştığı haber sitesinde yayımladığı haber nedeniyle hapis cezası alan gazeteci Barış Pehlivan, beşinci kez cezaevine girecek. Pehlivan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, Nöbetçi İnfaz Hakimliği'ne başvurarak Silivri Cezaevi’nin verdiği denetimli serbestlik talebinin reddedilmesi kararına itiraz etti.

Barış Pehlivan'ın denetimli serbestlikten faydalanmak için yaptığı başvuru kabul edilmedi. Üç yıl önce çalıştığı haber sitesinde yayımladığı haber nedeniyle hapis cezası verilen gazeteci Barış Pehlivan, koronavirüs izni bittiği gerekçesiyle tam bir hafta sonra beşinci kez cezaevine girecek.

BİR KEZ DAHA DENETİMLİ SERBESTLİK İÇİN BAŞVURACAK

BirGün'ün haberine göre, Barış Pehlivan’ın avukatı Hüseyin Ersöz, birçok ağır suçlunun yararlandığı denetimli serbestlik düzenlemesinden faydalanabilmesi için Bakırköy 5. İnfaz Hakimliği'nden bulunduğu talebe yanıt Marmara Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan geldi. Cezaevi, Barış Pehlivan hakkında denetimli serbestlik şartları oluşmadığı ifade edilerek talebin ‘yerine getirilemediğini’ söyledi.

Türkiye'nin en iyi 10 lisesi açıklandı: İlk sırada hangi okul var? Türkiye'nin en iyi 10 lisesi açıklandı: İlk sırada hangi okul var?

Ersöz, yarın bir kez daha gazeteci Barış Pehlivan’a denetimli serbestlik kararı verilmesi için başvuruda bulunacak.(birgün)

Editör: Haber Merkezi