Ukrayna'ya ABD Yardımı Gecikirse Toprak Kaybı Riski Var Ukrayna'ya ABD Yardımı Gecikirse Toprak Kaybı Riski Var

 Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarda ABD yönetiminin İsrail'e yönelik kara harekatını askıya alma önerisi gündemde büyük bir yer tutuyor. İsrail'in Hamas'a karşı Aksa Tufanı Operasyonu'na yanıt olarak başlattığı hava saldırıları 17. gününde devam ederken, ABD yönetiminin daha fazla sivil kayıp önleme, rehine müzakerelerini ilerletme ve Filistinlilere yardım ulaştırma fırsatları üzerine çalışma ihtiyacını gerekçe göstererek İsrail'e kara harekatını askıya alma önerisi, dikkatleri üzerine çekti.

ABD Basınında Geniş Yankı Uyandırdı

Bu öneri, New York Times gibi önde gelen ABD gazetelerinde geniş bir şekilde yer aldı. Habere göre, Biden yönetimi, daha fazla zaman gerektiğini vurgulayarak rehine müzakereleri, Filistinlilere yardım ulaştırılması ve sivil kayıpların en aza indirilmesi konularını daha detaylı bir şekilde ele almayı amaçlıyor.

İsrail Savunma Bakanı Reddetti

Öneri, ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin III aracılığıyla İsrail'e iletilmiş, ancak İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın sözcüsü iddiayı reddetmiştir.

ABD Dışişleri Bakanı'nın Tavsiye İle İlgili Duruşu Belirsiz

ABD Dışişleri Bakanı Antony J. Blinken, CBS News'in Face the Nation programında, İsrail'e kara harekatını ertelemesi için öneri götürüp götürmediği sorulduğunda, doğrudan bir yanıt vermekten kaçındı. Ancak ABD'nin işgal konusunda İsraillilere tavsiyelerde bulunduğunu vurguladı.

Bu önerinin, bölgedeki gerilimi azaltma çabalarının bir parçası olarak nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.(sondakika)

Editör: Haber Merkezi