Rusya Bilimler Akademisi'ne bağlı Keldysh Uygulamalı Matematik Enstitüsü uzmanları, devasa bir asteroidin bu hafta en yakın geçişini yapmak üzere Dünya'ya doğru hızla ilerlediğini doğruladı.

Sputnik, 2022 SE37 olarak adlandırılan asteroidin yaklaşık yarım kilometre genişliğinde olduğunu ve her 3,44 yılda bir güneş etrafında bir yörünge tamamladığını doğruladı.

Arçelik IF Design 2024'te 9 ödül aldı! Arçelik IF Design 2024'te 9 ödül aldı!

Uzmanlara göre, gelen asteroit, biri Rusya'nın Koçevançik kasabasında, diğeri Kuban Devlet Üniversitesi'nde bulunan iki gözlemevi kullanılarak tespit edildi.

'Potansiyel tehlike' olarak sınıflandırıldı

Keldysh Enstitüsü resmi Telegram hesabından yaptığı açıklamada, asteroidin "potansiyel tehlike" olarak sınıflandırılmasına rağmen şu anda ya da öngörülebilir gelecekte Dünya için bir tehdit oluşturmadığını söyledi.

Bir asteroit 140 metreden daha büyük olduğunda ve Dünya'dan 75 kilometre uzaklığa geldiğinde "potansiyel tehlike" olarak sınıflandırılıyor. 2022 SE37 ise yaklaşık 500 metre boyutuyla, 190'a 155 metre genişliğindeki Roma Kolezyumu'ndan daha büyük olduğu için bu sınırı aşıyor.

KAYNAK: halktv.com.tr

Editör: Haber Merkezi