Gazze'de ölü sayısı 34 bin 596'ya çıktı! Gazze'de ölü sayısı 34 bin 596'ya çıktı!

İsrail'in Gazze Şeridi'nin çeşitli yerlerine yaptığı hava ve kara saldırılarında çok sayıda Filistinli öldürülürken, yüzbinlerce sivil de evlerinden yerinden edildi.

Birleşmiş Milletler Filistin Mülteci Örgütü (UNRWA), saldırılar nedeniyle Gazze'de yaşanan açlık sorununa ve İsrail'den gelen yardım akışının yarattığı sıkıntıya ilişkin sosyal medya hesaplarından bir açıklama paylaştı.

Açıklamada yoğun çatışmaların, İsrail kısıtlamalarının ve iletişim kesintilerinin UNRWA'nın yardımları güvenli ve etkili bir şekilde ulaştırmasını engellediği belirtildi.

'570 BİN KİŞİ FELAKET SEVİYESİNDE AÇLIKLA KARŞI KARŞIYA'

Açıklamada, yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze'de 570 bin kişinin korkunç bir açlıkla karşı karşıya olduğuna dikkat çekilerek, şöyle devam edildi: "Kıtlık riski arttıkça Birleşmiş Milletler, insani yardıma erişimin kritik düzeyde artırılması çağrısında bulunuyor."

İsrail saldırıları nedeniyle Gazze'de 1,9 milyon Filistinli yerinden edildi. Üstelik İsrail'in yarattığı engeller ve zorluklar nedeniyle Gazze'ye yeterli insani yardım giremiyor.

Özellikle Gazze'nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilerin, un bulamadıkları için hayvan yemi öğütmeye başladıkları bildirildi.

Kaynak: karar