Brezilya'da Sel Faciası: 10 kişi öldü, 21 kişi kayıp! Brezilya'da Sel Faciası: 10 kişi öldü, 21 kişi kayıp!

Gazze'deki saldırılarda can kayıpları her geçen gün artıyor. İsrail saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı son 24 saatte 142 artarak 24 bin 762'ye, yaralı sayısı ise 62 bin 108'e yükseldi.


Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin İşgal Altındaki Filistin Toprakları Temsilcisi Ajith Sunghay, BM Ofisi'nin Cenevre'deki haftalık basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Sunghay, "Gazze'de şok edici bir dönüm noktasına daha yaklaşıyoruz. Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre 25 bin civarında kişinin öldüğü bildirildi." Bunların yüzde 70'i kadın ve çocuklardan oluşuyor" dedi.

'BİNLERCE KİŞİ REFAH SINIR KAPISI'NA GELİYOR'

Sunghay, binlerce kişinin hâlâ enkaz altında olduğunu ve çoğunun öldüğünün tahmin edildiğini söyledi. Binlerce insan çaresiz durumda Refah sınırına gelmeye ve bulabildikleri malzemelerle derme çatma barınaklar kurmaya devam ediyor.

Refah sınır kapısından Gazze merkezi ve Han Yunus bölgesine yönelik yoğun bombardımanın açıkça görüldüğüne işaret eden Sunghay, gecelerin Gazzeliler için "en korkutucu" zamanlar olduğunu vurguladı.

İsrail tarafından tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan kişilerle tanıştığını iddia eden Sunghay, bu kişilerin İsrail güçleri tarafından 30 ila 55 gün arasında bilinmeyen yerlerde alıkonulduklarını, dövüldüklerini ve işkenceye varabilecek muameleye maruz kaldıklarını iddia ettiklerini söyledi.

Sunghay, "İsrail, tutuklanan veya gözaltına alınan herkesin uluslararası insan haklarına ve uluslararası insancıl hukuk normlarına ve standartlarına, özellikle de adil yargılanma hakkına tam saygı gösterilerek muamele edilmesini sağlamak için acil önlemler almalıdır" dedi.

Kaynak: karar