Türkiye Otobüs Şoförleri Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, bugün çocukların karnelerini almasıyla yarıyıl tatilinin başladığını ve bu durumun otobüs firmalarında hareketlilik yarattığını açıkladı.

GÜNDE 17 BİN SEFER YAPILIYOR

Yıldırım, bayramlarda birçok ailenin seyahat edeceğini belirterek, şöyle konuştu: “Yarıyıl tatili için sunulan otobüs biletleri tükendi, yeni seferler eklendi. Türkiye genelinde günde yaklaşık 17.000 otobüs seferi yapılıyor. Yarıyıl tatilinde toplam 3.000 ilave sefer planlandı. Özellikle kısa mesafelere ve büyükşehirlere ek seferler düzenlendi" dedi.

YARIYIL TATİLİNDE 5,5 MİLYON KİŞİ SEYAHAT EDECEK

TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sanayi Meclisi Başkanı olarak görev yapan Yıldırım, otobüs doluluk oranlarının yarıyıl tatillerinin başladığı ve bittiği dönemlerde en yüksek seviyede olduğunu kaydetti. Üniversitelerin tatil dönemleriyle çakışmaması nedeniyle beklenen yoğunluğun oluşmadığını söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu: "Yarıyıl tatilinde yaklaşık 5,5 milyon kişinin seyahat etmesini bekliyoruz."

"FİYATLARIMIZDA OYNAMA YAPAMIYORUZ"

Yıldırım, otobüs bileti fiyatlarının düşük olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Rekabet ortamı var. Bilet fiyatlarımız masrafları karşılamaya dahi yetmiyor. “Uçak fiyatlarıyla ilgili zaman zaman kampanyalar oluyor ama fiyatlarımızı değiştiremiyoruz” dedi.



Yıldırım, 6 aylık tatil döneminde yollarda sıkışıklık yaşanabileceğini belirterek, sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Sürücülerin uykusuz ve yorgun yolculuk yapmaması ve telefon kullanmaması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, yolcuların emniyet kemerlerini takmaları gerektiğini, firma sahiplerinin de sürücüleri sürekli takip etmesi gerektiğini söyledi.

Görev Başında Kalp Krizi Geçirerek Şehit Olan Polis Memuru Nazilli'de Son Yolculuğuna Uğurlandı Görev Başında Kalp Krizi Geçirerek Şehit Olan Polis Memuru Nazilli'de Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kaynak: karar