King of Twang'ın gitaristi Duane Eddy yaşamını yitirdi King of Twang'ın gitaristi Duane Eddy yaşamını yitirdi

Birleşmiş Milletler (BM) Özel Raportörü Paula Gaviria Betancur, İsrail'in Gazze'nin işgal altındaki bölgelerindeki "tahliye emirleri ve sivillere ve sivil altyapıya yönelik sistematik saldırılarla" Gazze'nin nüfus yapısını "kalıcı olarak değiştirmeyi" planladığını söyledi. "diye uyardı.

BM Ülke İçinde Yerinden Edilme Özel Raportörü Betancur, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle yerinden edilenlere ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada Betancur, İsrail'in Gazze'nin kuzeyini boşaltma emriyle ilgili bölgedeki sivillerin güvenliğine ilişkin "sözünü tutmadığını" kaydetti.

Betancur, İsrail'in Gazze'nin işgal altındaki bölgelerindeki "tahliye emirleri ve sivillere ve sivil altyapıya yönelik sistematik saldırılarıyla" Gazze'deki nüfus yapısını "kalıcı olarak değiştirmeyi planladığı" konusunda uyardı.

Betancur, kuzeydeki Gazze halkının güneydekiler tarafından "yeniden zorla yerlerinden edildiğine" dikkat çekerek, "Yarın Gazze halkı nereye bırakılacak?"

Betancur, "Gazze'nin konut ve sivil altyapısının tahrip edilmesi, yerinden edilmiş Gazzelilerin evlerine dönmeleri yönündeki her türlü gerçekçi olasılığı engelliyor ve İsrail'in Filistinlileri kitlesel olarak zorla yerinden etme tarihini tekrarlıyor" dedi.

Betancur, İsrail'in eylemlerinin "toplu cezalandırma ve zorla yerinden edilme gibi savaş suçları" anlamına gelebileceği yönündeki endişesini yineledi:

Diyalog, İsrail'in sivillere yönelik saldırılarını ve kitlesel zorla yerinden edilme yoluyla Gazze'nin nüfus yapısını değiştirme kampanyasını derhal sona erdirmesi, kalıcı bir ateşkes uygulaması, insani yardımın sınırsız geçişine izin vermesi ve geri kalan mahkumları güvenli bir şekilde serbest bırakması için bir önceliktir." Sizden onu vermenizi rica ediyorum."

"7 Ekim'den sonra Gazzelilerin %85'i yerinden edildi"

7 Ekim saldırılarından bu yana Gazze nüfusunun yaklaşık yüzde 85'inin ülke içinde yerinden edildiğini kaydeden Betancur, bu kişilerin gıda, su, elektrik, sağlık hizmetleri, temizlik ve barınma gibi temel ihtiyaçlara erişimde zorluk yaşadıklarını, bulaşıcı hastalıkların kapıda olduğunu söyledi. yükselmek. aşırı kalabalık yerlerde yaşadıklarını söyledi.

Betancur, söz konusu yaşam koşullarının kış mevsiminde "kötüleşeceğini" kaydederek, uluslararası topluma ve İsrail'in ortaklarına, uluslararası insancıl hukuk ve uluslararası insan hakları hukukunun "açıkça göz ardı edildiği" gerçeğinin farkına varmaları çağrısında bulundu.

"İsrail'in tahliye emri verdiği bölgelerde ve sözde güvenli bölgelerdeki sivillerin ayrım gözetmeksizin saldırıların hedefi olduğunu" vurgulayan Betancur, şöyle konuştu: "Bunu zaten pek çok kişi söyledi ama asla yeterince söyleyemeyiz. Hayır, var. Güvenlik."Gazze'deki yer" dedi.

Betancur, İsrail'in bölgedeki ihtiyaçları "kesmesinin" sivilleri "korkunç durumlara" bıraktığını kaydederek, insani yardımın Kerem Şalom sınırından sağlanmasının önemini vurguladı.

Kaynak: HABERLER.COM