Hamas, İsrail'e doğru son senelerin en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu 'savaş durumu alarmı' ilan etti. İsrail'in Gazze'ye doğru hava saldırıları devam ederken Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Mısır'ın başkenti Kahire'de Britanya Başbakanı Rishi Sunak ile görüşme gerçekleştirdi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın paylaşımına göre, Abbas ve Sunak'ın gerçekleştirdiği görüşmede, Gazze Şeridi'ndeki savaşı sonlandırmak için ateşkes çabaları, masumların korunması, alana ait gıda ve tıbbi yardımın ulaştırılması, elektrik ve suyun en kısa zaman içerisinde sağlanması konuları gündeme düştü.

Britanya Başbakanı Sunak da ülkesinin masumların katledilmesine karşı olduğunu belirterek Gazze'ye hızlı bir şekilde insani yardım ileticeklerini söyledi.

İrlanda, Filistin devletini tanıyacaklarını duyurdu İrlanda, Filistin devletini tanıyacaklarını duyurdu

Ülkesinin iki devletli sonuça bağlı olduğuna önem veren Sunak, bu yüzden Filistin ve İsrail'in "güvenlik, barış ve iyi komşuluk ilişkisinde yaşamaya devam edebileceğini" söyledi.

Abbas, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin Gazze'de süren savaşta git gide kötüleşen insani soruna çözüm bulmak için çağrı yaptığı zirveye katılmak üzere Kahire'ye gitmişti.(karar)

Editör: Haber Merkezi