British Museum’un Müdürü Fischer, ortaya çıkan skandalların ardından görevinden vazgeçti.

Londra’da dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olan British Museum’daki bazı yapıtların çalındığı ve satışa sunulduğu ortaya çıkmıştı. İngiltere gündemine bomba gibi düşen vaka istifa getirdi. British Museum Müdürü Hartwig Fischer, yapıtların çalınmasına ait başlatılan soruşturmanın detaylı bir biçimde yürütüldüğünü açıklayarak istifa ettiğini duyurdu. Fischer yaptığı açıklamalarda, ”Birkaç gündür British Museum'daki hırsızlık hadiseleri ve bunlarla alakalı soruşturmaları ayrıntılı olarak inceliyorum. British Museum'un gerektiği kadar kapsamlı bir cevap vermediği sarih” dedi. Fischer ayrıca müze idaresinin bir çalışanın eşya çalıyor olabileceği güzergahındaki ihtarlara yeterince cevap vermediğini ve bu istikametteki başarısızlık durumunun ise kendisine ait olması gerektiğini ifade etti.

Adana'da Yol Verme Tartışması: Otobüs Şoförüne Darp Adana'da Yol Verme Tartışması: Otobüs Şoförüne Darp

İstifa onaylandı

Daha Önceki İngiltere Maliye Bakanı George Osborne başkanlığındaki mütevelli kurulu Fischer’in istifasını kabul etti. Obsorne mevzuya ait yaptığı açıklamada, “Bu mevzuda netim. Yanlış giden bir şeyi düzenleyeceğiz. Müzenin jenerasyonlar boyu süren bir misyonu vardır. Bileceğiz, güveni yine kazanacağız ve bir kere daha takdir edilmeyi hak edeceğiz.” dedi.

Dünyanın en ehemmiyetli müzelerinden biri olan British Museum, her sene 6 milyonu aşkın birey tarafından ziyaret ediliyor. Müze, 8 milyon yapıttan oluşan kalıcı koleksiyonu ile dünyanın en büyük ve en kapsamlı koleksiyonlarından birine konut sahipliği yapıyor.(haberglobal)

Editör: Haber Merkezi