5 yıl önce İstanbul'da özel bir hastanede ameliyat olan Elif Kesgin'in bağırsağında iğnenin ucu unutuldu. Ameliyatı yapan doktorun yıllardır dikkati dağıldığı genç kadın, haziran ayında iğne ucunun fark edilmesi üzerine acil ameliyata alındı. Ameliyat masasından kalkamayan Kesgin hayatını kaybedince ailesi suç duyurusunda bulundu.

5 YIL ÖNCE KOLİT AMELİYATI GEÇİRDİ

İstanbul'da 9 yıl önce evlenen Elif Kesgin (29), bir süre sonra boşandı. 8 yaşındaki kızını annesi ve babasıyla birlikte büyüten Kesgin, 5 yıl önce stres nedeniyle bağırsak kolitine yakalandı. Elif Kesgin, Kadıköy'deki özel bir hastanede bağırsak ameliyatı geçirdi. “AĞRILARI PSİKOLOJİK” Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre, ameliyat sonrası genç kadının hayatı kabusa döndü. Ağrıları azalmayan Elif Kesgin, bu şikayetlerini ameliyatı yapan doktora bildirince, "Siz bu şikayetleri artık alışkanlık haline getirdiniz. Sizinki de psikolojik, tıpkı ağrınız gibi." diyerek evine gönderildi. 5 yıldır iyileşmeyen Elif Kesgin'in acısı 4 Ocak'ta dayanılmaz boyuta ulaştı.

Boşanma Aşamasındaki Eşini Öldürüp İntihar Etti Boşanma Aşamasındaki Eşini Öldürüp İntihar Etti

İĞNE UCUNUN BAĞIRSAKTA KAYIP OLDUĞU BELİRTİLDİ

Evinin yakınındaki devlet hastanesine giden Kesgin'in bağırsağına 2 santimetre karelik paslı iğnenin ucunun saplandığı belirlendi. Devlet hastanesindeki doktor, duruma acil müdahale gerektiğini söyleyerek Kesgin'i ameliyatı yapan doktora yönlendirdi.

ACİL OPERASYONDA HAYATINI KAYBETTİ

Kesgin'in sağlık durumuyla bu durumda da ilgilenmeyen özel hastane doktoru, genç kadını 6 ay boyunca sıvı gıda alması gerektiğini söyleyerek evine gönderdi. Kesgin, 6 ay sonra rahatsızlandı ve haziran ayında acil ameliyata alındı. Ameliyattan çıkamayan talihsiz kadın hayatını kaybetti. Annesi Gönül Aksoy, babası Adil Aksoy ve 8 yaşındaki kızı Melek İnci Kesgin, ölümden hastaneyi ve doktorları sorumlu tutarak savcılığa suç duyurusunda bulundu.

“KIZININ ÖLÜMÜ AİLEDEN GİZLENDİ”

Avukat Handan Bakbak, şunları söyledi: “Elif Kesgin'in annesi hızla odadan çıkarıldı. Bu sırada hastaya kalp masajı yapıldı, cildi soğutuldu ve yoğun bakıma alındı. Üç saat sonra doktor, 3 araç dolusu güvenlik görevlisi eşliğinde gece yarısı aileye kızlarının öldüğünü bildirdi. Yaşananlar karşısında şaşkına dönen aile, bir şekilde kızlarının cansız bedenini alıp polis kordonunu geçerek hastaneden ayrıldı.

"HUKUK BU KONUDA SORUMLU OLACAK"

Şikayetimize konu olan suç kasten işlenmiş olup, ciddi değildir. ihmal. Doktor, ilk ameliyatın ardından ve sonraki tedavi sürecinde hastanın bağırsaklarında yabancı bir cisim bıraktığı için hastanın dikkatini dağıtmış, özen, dikkat ve mesleki hassasiyetle durumu gözden kaçırmıştır. Sorunlarının ağırlaşması üzerine yeniden hastaneye kaldırılan hasta, geçirdiği tıbbi müdahalenin ardından 8 yaşındaki oğlundan 24 saatten kısa bir süre sonra ayrıldı. "Yasa onu bundan sorumlu tutacak."

Kaynak: son dakika