Burdur Devlet Hastanesi'nde diyaliz tedavisi gören bazı hastalar, evlerine döndükten sonra bulantı ve kusma şikayetiyle yeniden hastaneye başvurdu. Durumu ağırlaşan bazı hastalar, çevredeki hastanelere sevk edilirken, yetkililer tarafından krizle başa çıkmak için acil önlemler alındı.

Obeziteden ölümler yüzde 50 arttı: Bunların arasında Türkiye de var Obeziteden ölümler yüzde 50 arttı: Bunların arasında Türkiye de var

Hastanede diyaliz alan hastaların bazılarının durumunun ciddiyet kazanması üzerine, Burdur Devlet Hastanesi yönetimi tarafından hastalar aranarak ambulanslarla hastaneye getirildi. Bazı hastaların ise Bucak, Isparta ve Antalya'daki hastanelere sevk edildiği öğrenildi. Entübe olan hastaların olduğu bilgisi de ulaştı.

Antalya'ya sevk edilen bir hastanın eşi, "Diyalize geldik, sabah iyiydik. Diyalizden sonra da iyiydik, eve gittik, yemek yedik. Uyuyordu. Hemşireler aradı, durumunu sordu, hastaneye geldik" dedi.

Yaşanan olayın ardından kriz masası oluşturuldu ve Burdur Valisi Türker Öksüz ile İl Sağlık Müdürü Murat Erk'ün katılımıyla durum değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Konuyla ilgili Burdur Valiliği'nden resmi açıklama bekleniyor.

Kaynak: BirGün