Yeni evlenecek olanlara bir müjde geldi! Çeyiz yardımı için hazırlanan tırlar yola çıktı… Türkiye’nin 11 ilinde her yıl yapılacak olan bu yardım eveleneceklere resmen rahat bir nefes aldıracak. Beyaz eşyadan mobilyaya kadar her alanda yardım yapılacak. İşte çeyiz yardımının yapılacağı iller…

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 6 Şubat depremleri 11 ilimizde yıkıcı sonuçlara neden oldu. Yüzbinlerce insan sevdiklerini, evlerini ve eşyalarını kaybetti. Devlet yetkilileri ise konuya ilişkin yeni projeler yapmaya devam ediyor. İlk olarak depremzedelere yapılan evlerin yanı sıra sosyal yardımlara da devam ediliyor. Bir yeni sosyal yardım ise evlenecek kişilere yapılan çeyiz yardımı oldu. 11 ilimizdeki depremzede vatandaşlara çeyiz yardımı yapılacak. İşte konuya ilişkin detaylar…

HATAY’A GİTMEK ÜZERE YOLA ÇIKTI

Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi ile Mehir Aile Derneği, depremzedelere yardım etmek amacı ile içerisinde çeyizlerin bulunduğu 8 tırı Hatay’a gönderdi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, uğurlama töreninde yer aldı. Burada yaptığı konuşmada ise deprem felaketinden etkilenen 11 il için her yıl yardımların devam edeceğini açıkladı. Dernek başkanı Abdurrahman Tekin ise, yardımların 100 nişanlı çiftin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde olduğunu belirtti. Tırların içinde giyim, mobilya, beyaz eşya gibi çeşitli ürünlerin bulunduğu açıklandı.

DEPREMZEDE ÇİFTLERİN YÜZÜ GÜLECEK

Her yıl, depremden etkilenen 11 ilimize gidecek olan bu çeyiz yardımı adeta çiftlerin yüzünü güldürdü. Şimdilik Hatay’a yola çıkan 8 tır diğer iller için de hazırlanacak. Ayrıca tırın içinde bulunan eşyalar evlilik hazırlığında olan çiftlerin temel ihtiyaçları olarak hazırlandı.

Tırın yola çıkmasından önce düzenlenen tören konuşma yapan Dinç, "Az önce bir müjde aldım. Derneğimiz, deprem felaketine maruz kalmış 11 ilimizde de bu faaliyeti her yıl devam ettirecek. Bu hayır kervanında yer alan başta yöneticiler olmak üzere gayret gösterip katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.(Karar)

Dolar ve Euro'da Son Durum! Dolar ve Euro'da Son Durum!
Editör: Haber Merkezi