TUR’un İstanbul Etabına Yağmur Engeli TUR’un İstanbul Etabına Yağmur Engeli

Cezaevindeki Ölümler Gündemde: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Açıkladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül'ün verdiği soru önergelerine cevap verdi. Buna göre, 2018-2023 Temmuz ayı itibarıyla ceza infaz kurumlarında hayatını kaybeden toplam 2 bin 258 tutuklu ve hükümlü bulunduğu açıklandı.

Cezaevlerindeki Ölümler ve İlgili Soruşturmalar

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, cezaevindeki ölümlerle ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a iki ayrı soru önergesi verdi. İlk önergesinde, cezaevinde koronavirüs ve ihmal sonucu yaşanan ölümlerle ilgili istatistikleri sormuş, ikinci önergesinde ise 2018-2023 yılları arasında cezaevinde hayatını kaybedenlerin ölüm nedenlerini, ölümlerinde cezaevi personelinin ihmali olup olmadığını sormuştu.

Bakan Tunç'un Yanıtları

Bakan Tunç, ilk önergeye verdiği yanıtta, bakanlığın kayıtlarının incelendiğinde bahsi geçen hususlara ilişkin istatistiki bir bilginin bulunmadığını ifade etti. İkinci önergeye ise, "2018-2023 Temmuz ayı itibarıyla ceza infaz kurumlarında eceliyle hayatını kaybeden toplam 2 bin 258 tutuklu ve hükümlü bulunduğu anlaşılmıştır" şeklinde yanıt verdi.

Soruşturma ve İhmal İddiaları

Milletvekili Bülbül, ölümlerin araştırılması ve ihmali olan kişiler hakkında işlemlerin başlatılması gerektiğini belirterek, cezaevlerindeki ölümlere dair iddiaları gündeme taşıdı. Bakan Tunç'un verdiği yanıtların ardından, cezaevlerindeki yaşam koşulları ve tutuklu/hükümlülerin sağlığıyla ilgili daha fazla açıklama ve adımlar bekleniyor(Karar)

Editör: Haber Merkezi