Cumhurbaşkanı Erdoğan sokak köpekleri için talimat verdi Cumhurbaşkanı Erdoğan sokak köpekleri için talimat verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 2024 yılında yapılacak yerel seçimlere yönelik hazırlıklarını hızlandırıyor. Genel merkezde yapılan toplantıda Parti Genel Başkanı Özgür Özel, il başkanlarıyla bir araya gelerek seçim stratejisi ve seçim sürecine ilişkin bilgiler paylaştı. Özel, hedefinin büyükşehirlerin yarısından fazlasını ele geçirmek olduğunu vurguladı.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre; Toplantıda, seçim günü sonuçların güvenliğini ve doğruluğunu sağlamak amacıyla okullara avukat ve bilişim uzmanlarının görevlendirilmesine karar verildi. Ayrıca muhalif seçmenlerin sandık başına gitme oranlarının arttığı ve hepsinden önemlisi emeklilerin CHP'ye olan ilgisinin arttığı belirtildi.

'55 BİN 998 SAHTE YA DA MÜKERRER SEÇMEN ŞÜPHESİ'

CHP'nin seçim sürecinde yaşadığı en önemli sorunlardan biri sahte veya mükerrer seçmen şüphesiydi. İl seçim komisyonlarına bugüne kadar sahte veya mükerrer seçmen şüphesi nedeniyle 55 bin 998 itiraz yapıldığı, 7 bin 380 itirazın kabul edildiği bildirildi. Bu durum partinin seçim sürecindeki en önemli adımlarından biri olarak öne çıkıyor.

Partinin kozmik salonunun altyapısı güçlendirilirken internet sitesi de güncellendi. Bu sayede seçim sonuçlarını partinin kurumsal internet sitesi üzerinden takip etmek mümkün olacak. Ayrıca her ilçeye bir bilgi işlem yöneticisi atanacak ve ilçelerde veri giriş testleri gerçekleştirilecek.

Kaynak: karar