MHP'nin davaya katılma talebini mahkeme reddetti MHP'nin davaya katılma talebini mahkeme reddetti

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ormanlık alanlarda yaşanan talanın arttığına dikkat çekerek, ekonomik büyümenin doğayı yok oluş pahasına değil, doğayla uyum içinde gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı. Gürer, bu sürecin Meclis Araştırma Komisyonu kurularak incelenmesini talep etti.

Yaptığı yazılı açıklamada, ülkedeki orman politikalarının doğanın korunması yerine ekonomik büyümeyi öne çıkardığını belirten Gürer, bu politikaların uzun vadeli sağlık ve sürdürülebilirlik yerine kısa vadeli kazançları hedeflediğini ifade etti. Ormanların sadece odun kaynağı olarak görüldüğünü ve diğer sektörlerin taleplerine açık hale getirildiğini dile getirdi.

Gürer, bu yaklaşımın sonucunda ormanların parçalandığını ve doğal habitatların bozulduğunu, bu durumun da biyoçeşitliliğin azalmasına, toprak erozyonunun artmasına ve iklim değişikliğinin etkilerinin kötüleşmesine yol açtığını belirtti.

Orman politikalarının derhal gözden geçirilmesi ve doğanın korunması için sürdürülebilir kullanımın teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Gürer, ekonomik büyümenin doğayla uyum içinde gerçekleşmesi gerektiğini, aksi takdirde gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakma şansının ortadan kalkacağını ifade etti.

Kaynak: HABERLER.COM