Bugüne kadar 7 cumhurbaşkanının görev yaptığı CHP'de 1.368 milletvekili yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve eski Başbakan Örsan Kunter Öymen yarışıyor. Eski milletvekili İlhan Cihaner ise son anda yarıştan çekildi.

Özgür Özel "Niye Taksim'e Yürümedi" Sorusuna CHP Yanıt Verdi: Sendikaların iradesine saygı duyduk Özgür Özel "Niye Taksim'e Yürümedi" Sorusuna CHP Yanıt Verdi: Sendikaların iradesine saygı duyduk

EKREM İMAMOĞLU YÖNETİM KURULU BAŞKANI CHP, kuruluşunun 100'üncü senesi vesilesiyle bugüne kadar 19'u olağanüstü olmak üzere 56 kongre gerçekleştirildi.

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı bugün ve yarın Ankara Spor Sarayı'nda yapılacak.Kongre Başkanı Ekrem İmamoğlu olacak, ilk gün Cumhurbaşkanı seçilecek, ikinci gün Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Komisyonu (YDK) seçilecek.

Genel Başkanlığa aday olabilmek için 65 delegenin imzası gerekiyor. Yeni cumhurbaşkanı ve başbakan üyelerinin seçileceği kongreye katılan.1368 delege, kongreyi imzalamaya başladı.

CHP genel başkanlığına aday olabilmek için 65 delegenin, parti kurultayı için ise 10 delegenin imzası gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun delegeler tarafından yeniden seçilmesi beklenirken, Manisa Milletvekili Özgür Özel'in ise gerekli oyu alması düşünülüyor.

“DEMOKRASİ VE BİRLİK KONGRESİ”
CHP Kongresi'nin sloganı "İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kongresi" idi. Kongre adayları arasında fikir birliğine varılması halinde Başbakan seçiminin “Blocklist” ve “Zip” yöntemleri kullanılarak yapılması gerekiyor. Menteşe yöntemi kurulduğunda Başbakan'a bir erkek ve bir kadın girecek.

CİHANER: Bu antidemokratik yarışa katılmayı reddediyoruz
. Kongre'de; Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Meclis Grup Başkanı Özgür Özel ve eski başbakan Örsan Kunter Öymen, CHP genel başkanlığı için yarışıyor;

Eski milletvekili İlhan Cihaner son anda adaylığından çekildi.Kararı gündemi tayin etmek için Cihaner, şunları dile getirdi: “Kongre süreci, yoğun medya manipülasyonu yoluyla güç algısı yaratılarak, sadece iki kişinin yarıştığı 'siyasi olmayan' bir psikolojik savaşa dönüştü.

İmzalanan bildiriler bize onların katılımını hatırlatıyor.” “Front de la Patrie” baskı altına alındı ​​ve diğer adayların demokratik temsili engellendi. Öyle ki, “imzaların verildiğine” dair dedikoduların yayılmasıyla, bize destek veren delegemizin desteği sorgulandı. "Siyasetsiz ve bireylerle sınırlı bu anti-demokratik yarışın parçası olmak istemiyoruz" şeklinde ifade etti. (haberler.com)

Editör: Haber Merkezi