Eski İYİ Partili Yusuf Halaçoğlu "Kutlu" İsimli Yeni Partisini Kuruyor Eski İYİ Partili Yusuf Halaçoğlu "Kutlu" İsimli Yeni Partisini Kuruyor

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Vali Davut Gül'ü ziyaret etti ve Anayasa Mahkemesi'nin kararını hatırlattı. Çelik, "1 Mayıs’ta Taksim’de olmanın tüm işçiler ve emekçiler için bir hak olduğunu" vurguladı.

Çelik'in sosyal medya paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

  • Vali Davut Gül’ü makamında ziyaret ettik. İstanbul’daki yerel seçim sürecinin sorunsuz geçmesine yönelik katkıları için teşekkürlerimizi ilettik ve 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin düşüncelerimizi paylaştık. 1 Mayıs, birlik, mücadele ve dayanışma günüdür.

"TAKSİM'DE 1 MAYIS HAKTIR"

  • Taksim, Türkiye ve dünya genelindeki 1 Mayıs kutlamalarının sembolüdür. Ancak son yıllarda işçilere meydanda yeniden yasaklar getirilmiştir. Ancak Anayasa Mahkemesi'nin 2023'teki kararıyla '1 Mayıs’ta Taksim’de olmanın tüm işçiler ve emekçiler için bir hak olduğu' belirlenmiştir. İşçiler, Taksim'de ekmek, adalet, demokrasi ve sosyal hukuk devleti taleplerini dile getirmek istiyor.

"KARŞI KARŞIYA GELMEMELİ"

  • Artan enflasyon, adaletsiz vergi yükü ve iş cinayetlerinin artışı, emekçilerin 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama talebinin en doğal hakkıdır! Bu nedenle, 1 Mayıs kutlamalarının barışçıl bir şekilde gerçekleşmesi ve güvenlik güçleriyle karşı karşıya gelinmemesi için çaba gösterilmelidir. Bu düşüncelerimizi İstanbul Valisi Sayın Davut Gül’e ilettik.

Kaynak: SÖZCÜ