CHP, 31 Mart seçimlerinin ardından toplanan ilk Parti Meclisi'nde, kazanılamayan seçim bölgelerine yönelik verileri masaya yatırdı. Parti kurmayları, yeni anayasa konusunda AKP ile yan yana gelemeyeceklerini vurguladı.

31 Mart'ta kazanılamayan bölgelere yönelik veriler üzerinden yapılan değerlendirmenin, yeni dönemin politikalarını belirlerken önemli rol oynayacağı ifade edildi.

Hatay seçimlerine ilişkin YSK'nın reddettiği itiraz, PM ve MYK gündeminde önemli bir yer tuttu. CHP lideri Özgür Özel, Hatay konusunu partililerle tartıştı ve önümüzdeki günlerde belediye başkanları ve il başkanlarıyla gerçekleştirilecek toplantılarda bu konunun ele alınacağını belirtti.

Parti Sözcüsü Deniz Yücel, yerel yönetimler için kurulan "Eşgüdüm, Denetim ve Eğitim Birimi"nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bu birim aracılığıyla, başarılı belediye başkanlarının deneyimlerinden yararlanılarak bütçe ve kaynakların daha verimli kullanılmasının sağlanacağı ifade edildi.

Yücel, seçim sürecinde CHP adayına karşı çalışan partililerle ilgili bir yaptırım uygulanacağını vurguladı ve partinin kurallarla yönetildiğini hatırlattı.

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu Saraçhane'de! Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu Saraçhane'de!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un "Yeni Anayasa konusunda herkes mutabık" sözlerine ise Yücel, hukuku ve demokrasiyi benimsemeyen, Anayasal kurumları ihlal edenlerle CHP'nin mutabık olmasının söz konusu olmadığını belirtti.

CHP'nin yoğun hafta sonu mesaisi, "İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği" çalıştayıyla devam edecek. Büyükşehir belediye başkanları ve akademisyenlerin katılacağı panel ve toplantılarla partinin gelecek stratejileri belirlenecek. CHP Lideri Özgür Özel, parti içi görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yapmayı planladığı görüşmenin içeriğine yönelik partililerinin fikirlerini alacak.

Son olarak, CHP'nin Akkışla Belediyesi'ne geçen AKP üyelerinin borcuyla ilgili de bilgi verildi.

Kaynak: Birgün