Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Deniz Yücel, Ulusal Parti Genel Başkanı Muharrem İnce'nin sözlerine sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Deniz Yücel yaptığı açıklamada, "4 Ocak'tan bu yana Partimiz ile Anavatan Partisi arasında yerel seçimlerde işbirliği konusunda farklı kanallardan görüşmeler yapılıyor."

Erhan Usta İYİ Parti Grup Başkanvekilliği Görevinden Ayrıldı Erhan Usta İYİ Parti Grup Başkanvekilliği Görevinden Ayrıldı

'MECLİS ÜYELİĞİ VE İZMİR'DE İLÇE BELEDİYESİ TALEP ETTİ


Yücel şöyle devam ediyor:

"Bu görüşmelerde Sayın Muharrem İnce'nin 'ilkeli duruş' konusunda tek bir cümle bile söylemediği, bugün yapılan basın toplantısında ifade edilen siyasi eleştirilere dahi değinmeyen açıklamalarını üzüntüyle dinledik.

Yücel, "Görüşmelerde Sayın İnce, çok sayıda belediye meclis üyesi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan talepte bulundu" dedi ve ekledi:

"Bugünkü açıklamayı, sürecin tabanımızın ve parti teşkilatımızın kabul edemeyeceği noktaya geldiği, müzakerelerin durmasının ardından yaptı. Müzakereler olumlu sonuçlanmış olsaydı bugün yaptığı açıklamaların ve eleştirilerin asla yapılmayacağını biliyoruz. Değerlendirmeyi kamuoyuna bırakıyoruz."



MUHARREM İNCE NE DEMİŞTİ?

Patria Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin kararını açıkladı.

Partisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) adayı hakkında konuşan İnce, adaylar arasında Mehmet Sevigen'in de bulunduğunu belirterek, "İstanbul'da 3 adayımız var, önümüzdeki hafta karar verip Merkez Yürütme Kurulu'na bir kişiyi atayacağız" dedi.

İnce, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Dersim" açıklamasına tepki göstererek, "Bizim Dersim diye bir ilimiz yok. “Dersim bir bölgenin adıdır” dedi.

İnce, "CHP ile ortaklık kurarken beklentileriniz nelerdir?" sorusunu yanıtladı. şu şekilde:

"Değişmek başka şey, farklı olmak başka şey. Ben bir partide değilim. Böyle bir ittifak kurmak... Yarın şartlar değişecek, başka bir yönetim gelecek, sonra tekrar konuşacağız.

CHP İsveç'e evet derken nasıl ittifak kuracağım? DEM her gün kullanılıyorsa nasıl ittifak kuracağım? Bir tavır sergilememiz gerekiyor"

Kaynak: karar