Buckingham Sarayı, İngiltere Kralı Charles'ın prostat büyümesinin tedavisi için bugün hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Reuters'in haberine göre kral, eşi Kraliçe Camilla ile birlikte batı Londra'daki özel Londra kliniğine giderken görüldü. Gelini Galler Prensesi Kate de geçen hafta karın ameliyatı geçirdikten sonra hastaneye kaldırıldı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 15.103 çocuk öldü İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 15.103 çocuk öldü



Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, "Kral'ın bu sabah planlı tedavi için Londra'daki bir hastaneye kaldırıldığı" belirtilirken, Charles'ın Kate'i tedavisi öncesinde ziyaret ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Majesteleri geçen hafta iyi dileklerini ileten herkese teşekkür eder ve teşhisinin halk sağlığı bilinci üzerinde olumlu bir etki yarattığını bilmekten memnuniyet duyar." ifadesine yer verildi.

Geçen hafta, 75 yaşındaki Charles'ın, 50 yaş üstü erkeklerde sık görülen iyi huylu prostat durumu için "düzeltici bir prosedüre" tabi tutulacağı duyuruldu. Kraliçe Camilla, kocasının "iyi" olduğunu ve "işe dönmek için sabırsızlandığını" söyledi.

Saray, kralın ne kadar süre hastanede kalacağını belirtmezken, gelecekteki halka açık toplantıların erteleneceğini söyledi.

İngiliz kraliyet ailesi, tüm tıbbi konular özel bir mesele olduğundan genellikle hastalıkların ayrıntılarını açıklamıyor, ancak Charles, semptomları olan diğer erkekleri tıbbi kontrollere gitmeye teşvik etmek için durumunun ayrıntılarını paylaşmaya istekliydi.

Eyalet NHS'si, Charles'ın tanısının açıklanmasından bu yana prostat büyümesiyle ilgili tavsiyeler sunan web sitesine yapılan ziyaretlerde %1000 artış olduğunu söyledi.

Tedavisi, geçtiğimiz hafta kraliyet ailesinin sağlığına verilen bir dizi darbeden biri.

42 yaşındaki Kate, belirsiz ancak kanserli olmayan bir durum nedeniyle ameliyat olduktan sonra hastanede iyileşiyor. Kraliyet kaynağı onun "iyi durumda" olduğunu söyledi ancak daha fazla bilgi vermedi.

Kaynak: karar