CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın, Süleyman Soylu'nun seçim gecesi Gaziosmanpaşa'da bir kadın hakime yaptığı hamleyi aktardı. Günaydın, Tele 1 canlı yayınında, 31 Mart gecesi İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde yaşananları paylaştı. Seçim gecesi Gaziosmanpaşa İlçe Seçim Kurulu'nda yaşananlarla ilgili bilgi veren Günaydın, olayın fotoğrafının çok anlamlı olduğunu belirtti.

İstanbul'da 39 ilçe olduğunu ve CHP'nin milletvekillerini ve parti meclisi üyelerini ilçelere dağıttığını ifade eden Günaydın, ancak bu çabalarının yetersiz kaldığını söyledi. Birçok parti üyesinin de göreve çağrıldığını belirten Günaydın, Gaziosmanpaşa'da yaşananları şu sözlerle anlattı:

"Gaziosmanpaşa'da Namık Tan vardı, Washington Büyükelçimiz. Ona 'Gaziosmanpaşa'ya git' dedim. Sabah saat 04.00'te, 1000 oy farkla Gaziosmanpaşa'yı aldık, ancak AKP itiraz etti ve sandıklar yeniden sayılmaya başlandı. Torbalar hala gelmekteydi ve bazıları yeniden sayım için ayrılmıştı. Bizler hem bu torbalara nezaret etmeliyiz hem de ellerin bu oylara dokunmasını engellemeliyiz. Tüm tutanakları dijital ortama aktarmıştık ve kimse üç kağıt çeviremezdi. Tek bir şey kalıyordu, o da itirazla oyların değiştirilmesiydi."

Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da Bir Araya Geldi Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da Bir Araya Geldi

Ardından Süleyman Soylu'nun seçim kurulunda bir kadın hakime yaklaştığını aktaran Günaydın, kadın hakimin tutumunu övdü. Soylu'nun hakime "Niye ayağa kalkmadınız?" dediğini ancak hakimin kararlı tavrını koruduğunu belirtti. Günaydın, Soylu'nun bu hareketinin demokratik olmadığını vurguladı ve "Hala Cumhuriyet'in böyle hakimleri var" dedi.

Soylu'nun seçim kurulunda olduğunu öğrenince hemen Gaziosmanpaşa'ya gittiklerini ve yaşanan baskıyı gördüklerini ifade eden Günaydın, milletvekilleri ve parti üyelerinin bu baskıya karşı durduklarını söyledi.

Kaynak: BİRGÜN