Uluslararası suç izleme kuruluşu FATF Türkiye'yi gri listeden çıkarmaya hazırlanıyor Uluslararası suç izleme kuruluşu FATF Türkiye'yi gri listeden çıkarmaya hazırlanıyor

CHP Tekirdağ Milletvekili ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Resmi Gazete'de yayımlanan ÖTV zammı kararına tepki gösterdi. Öztrak, yapılan zamlara yönelik, "İğneden ipliğe her şeye misliyle yansıyacak. Enflasyon daha azacak." yorumunda bulundu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, akaryakıta yapılan rekor ÖTV artışı için; “Sarayın rasyonel politika dediği, zulüm çıktı. Erdoğan ÖTV'yi artırma yetkisini ilk olarak akaryakıtta kullanırken ne izan ne de insaf dinledi. Bu, iğneden ipliğe her şeye misliyle yansıyacak. Enflasyon daha azacak. Çakma ekonomist millete çay kaşığıyla verdiğini kepçeyle alıyor” dedi.

AKARYAKITTA LİTREDE 6 LİRALIK ARTIŞIN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın benzin ve motorinde ÖTV’yi artıran ve KDV’si ile birlikte akaryakıt litresinin 6 TL artmasına yol açan kararı dün gece yürürlüğe girdi. Akaryakıtta litrede 6 TL’lik artışın, nakliye maliyeti nedeniyle çok geniş bir yelpazede zam olarak dönmesi bekleniyor.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da akaryakıta gelen ÖTV zammını bugün Twitter hesabından değerlendirdi. Öztrak’ın açıklaması şöyle:

“Sarayın rasyonel politika dediği, zulüm çıktı. Erdoğan ÖTV'yi artırma yetkisini ilk olarak akaryakıtta kullanırken ne izan ne de insaf dinledi. Bu, iğneden ipliğe her şeye misliyle yansıyacak. Enflasyon daha azacak. Çakma ekonomist millete çay kaşığıyla verdiğini kepçeyle alıyor.”

Editör: Haber Merkezi