Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Parti Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi için belediye başkanı adaylarını belirlemek üzere Cuma günü toplanacak.

İzmir ve Antalya gibi önemli illerin adaylarının henüz açıklanmaması, Parti Meclisi toplantısı sonrasında kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

CHP, bugüne kadar 622 seçim çevresinde adaylarını açıklarken, yaklaşık 700 seçim çevresi için anket ve temayül yoklaması çalışmalarını tamamladı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Cuma günü saat 13.00'te toplanacak ve toplantının ardından Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında Parti Meclisi toplantısı gerçekleştirilecek. Toplantıda, kalan seçim çevrelerinin büyük çoğunluğu için adayların kamuoyuna açıklanması planlanıyor.

Öte yandan, CHP'nin İzmir'de mevcut başkan Tunç Soyer'in yerine yeni bir isim aramasıyla ilgili iddialar gündemde.

Özgür Özel'den Soma Maden İşletmesi Patronu Can Gürkan'a: İki elim yakanda Özgür Özel'den Soma Maden İşletmesi Patronu Can Gürkan'a: İki elim yakanda

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Mevcut başkan aday olacaksa ilan edeceğiz." derken, Tunç Soyer ise "Bir şaibem, bir usulsüzlüğüm, CHP'nin kurumsal kimliği ile çatışan bir şeyim yok." açıklamasında bulundu. CHP lideri Özgür Özel'in, Soyer'in adaylığına yeşil ışık yakıldığı şeklinde algılanan sözleri dikkat çekti.

Kaynak: haberler.com