TBMM'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylamasının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin F-16 filosunu modernize etmesini desteklediğini açıkladı. Ancak, Kongre'nin süreçte kilit rol oynadığını belirten açıklamada, İsveç'in NATO üyeliği sürecinin henüz tamamlanmadığına ve Macaristan'ın adım atmasının beklediğine vurgu yapıldı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi yetkilisi, ABD Başkanı Joe Biden'ın Türkiye'nin F-16 filosunun modernizasyonuna başından beri destek verdiğini ifade etti.

F-16 satışının, NATO içinde iş birliğini artıracağı ve ABD'nin ulusal çıkarına uygun olduğu belirtildi. Ancak, yabancı ülkelere silah satışında Kongre'nin önemli bir rol oynadığına dikkat çekildi, bu nedenle sürecin Kongre ile birlikte yürütüldüğü vurgulandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden biri de Türkiye'nin F-16 filosunun modernizasyonuna destek konusunda Başkan Biden'ın uzun süredir açık olduğunu belirtti.

İsveç'in NATO'ya üyeliğini onaylamanın memnuniyetle karşılandığı ifade edilerek, İsveç'in NATO'ya katılımının ittifakı daha güçlü ve birleşmiş hale getireceği belirtildi.

Ankara'da Kadına Yönelik Şiddet Ankara'da Kadına Yönelik Şiddet

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Türk Parlamentosunun İsveç'in NATO üyelik protokollerini onaylamasını takdirle karşıladıklarını belirtti ve İsveç'in NATO üyeliğinin ittifakı daha güçlü hale getireceğini ifade etti.

Kaynak: son dakika