New York Post'a göre, geçen ay Nutrients dergisinde yayınlanan çalışmada 12 hafta öne sürüldü.

Hafif sağlıklı bozukluk olan 30 obez hastadan, günlük su ile karıştırılmış toz besin özelliklerine paketine ek olarak kahvaltıda çilek yememeleri istendi.

Yaşları 50 ile 65 arasında tükenmekte olana kadar bir fincan bütün çileğe eşit toz (standart olarak), diğer geçna ise plase verildi.Araştırmacılar haftalık uzun süreli hafızasını, ruh halini ve metabolik metabolizmayı izledi.

Bilim adamları Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltacak geni keşfettiler Bilim adamları Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltacak geni keşfettiler

Çilek tozu tüketilen gruptaki kişilerin kelime listesi öğrenme testinde daha iyi performans gösterdi ve depresif belirtilerde önemli bir azalma yaşandı. “Çilek ve yabancı mersini antosiyaninler adı verilen antioksidanlar içerir ve bunların sağlık bakımından birçok yararlılıkla bağlantılıdır.

Örneğin: Geçen yıl yabancı mersini tüketiminin sağlık üzerinde mevcut olup olmadığını araştıran California Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri ve Sinir Bilimi Bölümü'nde davranışsal olarak kullanılmayan emekli olan Robert Krikorian, " B. metabolizmayı ve estetik faydaları geliştirdi" dedi. - dedi. Krikorian şöyle devam ediyor:

"Düzenli olarak çilek ve yaban mersini yiyen kişiler yaşlandıkça tıbbi gerilemenin daha yavaş başladığını gösteren epidemiyolojik veriler var." » Krikorian, çileğin ayrıca antiinflamatuar, antioksidan, antimikrobiyal ve antikanser özelliklere sahip ellagitanninler ve ellagik asit sağlayabildiğini kaydetti. Krikorian, kullanılan çileğin beyindeki cerrahi müdahalenin sağlıklı olarak geliştirilebileceğini söyledi.

"Orta ölüm, yürütme kapasitesi azalmasıya başlar ve insülin direnci ve obezitede olduğu gibi, aşırı karın yağı, beyin de dahil olmak üzere cinsel organa yol açmaya alınır.

Yani ortalama yaş. Bozulmalara katkı bulunan daha yüksek düzeyde sürdürebilirliğe sahip olması.

Dolayısıyla gözlemlediğimiz olumlu etkiler, çilek çeşitlerindeki büyümenin uzamasıyla ilgili olabilir.

Krikorian, adetlerin daha fazla sayıda çeşidini ve farklı dozlarda çilekleri içermesi gerektiğini söyledi. (Habertürk)

Editör: Haber Merkezi