Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı sona erdi ve İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile toplantıda 7 maddelik bir bildiri yayımlandı. Açıklamada şu başlıklar öne çıktı:

  1. Toplantıda, milli birlik ve beraberliği tehdit eden PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirilen operasyonlar hakkında kurula bilgi sunuldu.

    MHP'nin davaya katılma talebini mahkeme reddetti MHP'nin davaya katılma talebini mahkeme reddetti
  2. İki ülke arasındaki iş birliğinin artmasıyla birlikte, komşu Irak ile güvenlik alanında yapılacak iş birliğinin bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacağı vurgulandı.

  3. PKK/KCK-PYD/YPG'nin Irak ve Suriye'de kontrol ettiği bölgelerin terör yuvasına dönüşmesinin engellenmesi ve milli güvenliğin sağlanması için çaba gösterileceği belirtildi.

  4. İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamlara son vermesi için uluslararası toplumun ses çıkarması gerektiği ifade edilirken, Filistin Devleti'nin tanınması ve katliamın sorumlularının hesap vermesi çağrısı yapıldı.

  5. Ukrayna'daki insani durumun kötüleşmesine dikkat çekilirken, Karadeniz'de seyrüsefer emniyetinin güçlendirilmesi için çalışmaların sürdürülmesinin önemi vurgulandı.

  6. Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki müzakerelerde kaydedilen olumlu gelişmelere destek verilerek, kalıcı barışın sağlanması için çabalara devam edilmesi gerektiği vurgulandı.

  7. Yapay zeka alanındaki ilerlemelerin insanlık tarihinde yeni bir dönemi başlatabileceği ancak aynı zamanda yeni siber tehditlerin de ortaya çıkabileceği belirtilerek, Türkiye'nin yapay zeka çalışmalarına odaklanması ve bu alanda ileri kabiliyetler geliştirmesi gerektiği vurgulandı.

Kaynak: cnn türk