Özgür Özel, Bakan Ali Yerlikaya'ya 1 Mayıs Telefonu: 'Kefil Olurum' Özgür Özel, Bakan Ali Yerlikaya'ya 1 Mayıs Telefonu: 'Kefil Olurum'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

"Irak'ta, Suriye'de eli kanlı katiller olduğu sürece biz huzur içinde olmayacağız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Operasyonlarımız devam edecek. Önümüzdeki aylarda bu yönde yeni adımlar atacağız. diğerlerinin ne söylediğine bakmaksızın." "Yeni operasyonlarla şehitlerimize hem döktükleri kanın hesabını soracağız, hem de geleceğimizi güvence altına alacağız" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları dünya basınında geniş yer buldu.

ABC News, "Erdoğan, Suriye ve Irak'a Karşı Operasyonları Genişletme Sözü Verdi" manşetini attı.

Kabine toplantısının ardından televizyonda yayınlanan konuşmada Erdoğan, Türk uçaklarının son beş günde başlattığı operasyonlarda Suriye ve Irak'ta toplam 114 hedefe saldırdığını söyledi.

'Türkiye'nin cumhurbaşkanı, Irak'taki bir Türk askeri üssüne düzenlenen saldırıda dokuz askerin öldürülmesinden günler sonra, komşu Irak ve Suriye'deki askeri operasyonları genişletme sözü verdi.'

Al Monitor, "Erdoğan: Türkiye'nin Suriye operasyonu önümüzdeki aylarda gerçekleşebilir" başlığıyla kendisini okuyucularına tanıttı.

Haberde şu ifadeler yer alıyor: "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Salı günü ülkesinin önümüzdeki aylarda Suriye'nin kuzeyinde ABD müttefiki Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) karşı yeni bir kara operasyonu başlatabileceğinin imasını verdi."

CNN Yunanistan "Erdoğan: Irak ve Suriye'deki askeri operasyonlar devam ediyor" manşetini attı.

Haberde Erdoğan'ın, "Terör eylemlerinin kaynağı olan Kuzey Irak dağlarının her köşesi güvenlik altına alınana kadar bu bölgedeki operasyonlarımız devam edecektir" vurgusu yapıldı.

Yunan yayıncı, Erdoğan'ın "Ya bizimlesiniz ya da karşımızdasınız" mesajını verdiğini yazdı.

Ethnos ayrıca Erdoğan'ın mesajına da dikkat çekti. "Erdoğan: Terörle mücadelede bizimle misiniz yoksa karşımızda mısınız" başlıklı Ethnos, şu ifadelere yer verdi:

Kabine toplantısı sonunda konuşan Recep Tayyip Erdoğan, "Sınırlarımız dışındaki askeri varlığımız hem vatanımızın güvenliği hem de vatandaşlarımızın huzur ve refahı açısından hayati önem taşımaktadır."

Firstpost, "Irak'taki Türk askeri üssüne düzenlenen saldırıda dokuz Türk askerinin öldürülmesinden günler sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Salı günü Irak ve Suriye'deki askeri operasyonları genişletme kararlılığını açıkladı." dedi.

Türkiye'nin Suriye ve Irak'a yeni hava saldırıları düzenlediğini yazan Proto Thema, bu operasyonlarda 23 hedefin imha edildiği bilgisini paylaştı.

Kaynak: HÜRRiYET